Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

Zeci de permise reținute într-o singură zi, în Satu Mare. Vitezomanii, puși la punct de polițiști

Zeci de permise reținute într-o singură zi, în Satu Mare. Vitezomanii au fost puși la punct de polițiști.

Ce spune poliția:

,,Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 7 septembrie, activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică în județ, aplicând peste 180 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier în județ, aplicând peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.000 de lei. Totodată, au fost reținute 28 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză”.


Sursa: IPJ Satu Mare

9 comentarii

  1. Cătălin Răspunde

    Exact ce spuneam și la celălalt accident de săptămâna asta, cel de pe Păuleștiului, care între timp a dispărut de pe porcarsm!
    Imaginea este grăitoare, chiar dacă nu este actuală, poliția rutieră STĂ la prins vitezomani în locuri cu limită de viteză, ca să-și facă rapid planul de amenzi, iar pe șosele este carnagiu total!!!
    NU am o problemă că vânează vitezomani!!! Problema mea este că stau la limita de 70 de Km/h de la parcarea centurii, iar în rest este plin de șoferi băuți sau drogați, se circulă cu viteze de autostradă, în localități se face slalom printre mașinile care circulă regulamentar, se vânează (efectiv!) pietonii care îndrăznesc să traverseze pe trecerile de pietoni, se fac depășiri peste tot, chiar și pe drumurile cu linie dublu-continuă, oprește fiecare pe unde-l taie capul, trotuarele sunt pline de mașini parcate și de construcții sau schele, pietonii fiind obligați să circule pe carosabil … și pot să continui la nesfârșit!
    În tot acest timp, poliția rutieră se mândrește că a reținut permise și a amendat șoferi pentru viteză care oricum este aberantă, fiind la limită de drum cu circulație pietonală!!!
    Aceeași limită de viteză este pe anumite porțiuni din centură, unde avem parapeți și separatoare de benzi și NU avem circulație pietonală, ca și pe drumuri intens circulate de către bicicliști și pietoni, unde nu avem absolut nici un fel de protecție: Botizului, Lucian Blaga, Careiului, Odoreului, Aurel Vlaicu și altele!!!

    • Vasy Răspunde

      Daca ai fi politist la rutiera si tu ai face la fel pt ca nu mai e voie sa stai in boscheti la pandit vitezomanii asa ca a ramas panda la limita de viteza.

      • Diana Răspunde

        Dacă as fi rutierist(și apropo, vedeti ca puteți cere anularea procesului-verbal și pe faptul ca nu e semnat de rutierist) :1. NU as discrimina, adică nu as opri și amenda un singur sofer din 12, pentru centura de siguranță
        2.nu mi-aș aroga statut de zeu caruia nu-i place sa i se spună ca niciun șofer nu poarta centura, dar nu e amendat, lucru care, potrivit zeilor se încadrează la o așa-zisa atitudine(nedefinita de niciun articol de lege, ci doar de zeitatea profesionala)

  2. Laurentiu Fischer Răspunde

    Am fost in Ro in August după 8 ani n-am mai fost de foarte mult timp recunosc ….dar se zice ca noi cei din (diaspora) venim cu mașini tari și nu respectam ….cei drept nu mare schimbare am văzut după 8ani centuri de ocolire de oraș ….dar drumurile naționale ce leagă localități și orașe îs jalnice ( zero)…eu sincer am făcut mai multă atenție in Ro decât in străinătate ….odată drumurile nu-s corespunzătoare ….Inafara localităților limita 70km/h in localități 50-30km/h….dar sincer cum se conduce in Ro ..( Wow) inafara localităților …mulți nu cunosc sa facă o depășire (distanță între sensul opus de circulație) drumuri (Wow) și ne miram de ce România e pe primul loc la accidente din Eu…alcool -drog….și mai pot enumera….aici între localității și orașe ar trebui sa se facă controale nu pe centuri de ocolire ….pentru siguranța cetățeanului ….mulți șoferi m-a vor înjura…dar asta e adevarul….respecta codul rutier ca fiecare dintre noi cum si tu care vei citi acest mesaj avem/ (ai) o familie la cre te întorci seara acasă

  3. altu fără bmw Răspunde

    Astea toate reținerile sunt cam degeaba dacă nu se umblă la “calculatorul” șoferilor. Zici că e raliu pe străzi și concurs care câștigă câteva secunde în plus. Nu poți sancționa atâția idioți câți încalcă zi de zi codul rutier. Pur și simplu este imposibil. La cum se circulă și dacă ești atent numai la un singur stop îți poți face acest lucru câte au făcut cei de la rutieră. 😲😰

  4. jean Răspunde

    Mai bine s-ar monta radar fix pe centura si nu 1 ci in cascada sa vezi ce de bani ar intra la buget.chiar daca mergi cu 90-100 la ora ti se fac flesuri ca vine unu -sau mai muiti nebuni cu tigaile lor de 500 euro si se dau zmei

  5. Sporty Răspunde

    Mai nou se foloseste Traiect control….adica….o camera la inceput de drum si una la capat….care iti masoara timpu de condus pe distanta respectiva de 70 km/ora….ca un radar….la radar incetinesti….si ii dai goarna dupa…aici nu mai….de ex…pe o distanta de 2 km cu viteza max de 70 km/ora este este de 60 de sec [mentionez …exemplu] ai facut 61 de sec sau 62….ai depasit deci esti bun de amenda…..ceea ce inseamna ca pe toata distanta nai voie sa depasesti viteza…..mult mai simplu decat un radar…

    • vadimT Răspunde

      ce prostie
      si daca ies in 20 de secunde ce trece in amenda , m-am dus cu 220, sau 90? si daca ies peste o ora? amenda pt mers prea incet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.