Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

TUPEU fără margini. Un bărbat a cerut bani de la firme spunând că este inspector de la Finanțe și ITM

Tupeu fără margini. Un bărbat a cerut bani de la firme spunând că este inspector de la Finanțe și ITM. Bărbatul a ,,activat” în perioada septembrie – decembrie 2021, iar acum a fost trimis în judecată.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a pus la cale următoarea ,,schemă”: suna la firme, se recomanda drept inspector de la Finanțe sau de la Inspectoratul Teritorial de Muncă și solicita diferite sume de bani.

Cum acționa individul:

– În data de 06.11.2021, inculpatul a contactat-o telefonic pe persoana vătămată şi a încercat să o inducă în eroare prin folosirea de calităţi mincinoase, recomandându-se ca fiind inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă în scopul de a obţine un folos patrimonial, respectiv i-a cerut suma de 400 lei;

– În data de 04.12.2021, inculpatul a contactat telefonic persoana vătămată şi a încercat să o inducă în eroare prin folosirea de calităţi mincinoase, recomandându-se ca fiind de la Finanţe în scopul de a obţine un folos patrimonial, respectiv i-a cerut suma de 600 lei;

– La finalul lunii septembrie 2021, inculpatul a contactat telefonic şi s-a întâlnit cu persoana vătămată, încercând să o inducă în eroare prin folosirea de calităţi mincinoase, recomandându-se ca fiind de la ITM, în scopul de a obţine un folos patrimonial, respectiv i-a cerut suma de 1000 lei.

Individul a fost trimis în judecată ,,pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune în formă continuată”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.