Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Carei: Elevii vor putea fi testați antidrog/antialcool, și nu vor avea voie cu telefoane la ore

Consiliul Local Carei a decis în ședința de marți ca părinților să li se ceară acordul în vederea impunerii unor măsuri riguroase în vederea asigurării disciplinei și evitării violențelor în unitățile de învățământ din oraș, scrie Opinie de Carei.

Directorii unităților de învățământ din municipiul Carei au fost cei care au venit cu noile propuneri. În sprijinul acestora a venit și primarul orașului, Eugen Kovacs, care, potrivit aceleași surse, a declarat că aceste măsuri sunt necesare pentru ca disciplina și atmosfera din școli să fie favorabile învățământului, nu tulburărilor și violențelor.

Potrivit Opinie de Carei, principalele măsuri adoptate sunt:
1. Acordul privind posibilitatea testarii/consultarii/examinaril starii de sanatate a elevului. Aici includem atât examinarea bolilor infectioase, care poate prezenta pericolul infectarii altor persoane, cat examinarea psihologica/psihiatrica in cazul deficienfelor comportamentale repetate, cat si testarea antidrog, etilo-test. Toate aceste examinări/teste/consultatii pot fi efectuate doar de personalul abilitat, cu competente in domeniu sau reprezentanti ai unor institutii partenere.
2. Restrictionarea folosirii telefoanelor mobile, tabletelor, laptopurilor personale in timpul orelor, cu posibilitatea confiscarii acestuia si returnarea bunului la cererea scrisa a părintelui/tutorelui.
3. Cheltuielile legate de repararea/reamenajarea deteriorarii voite a echipamentelor, a mobilierului, a imobilelor si interiorul unitatilor de invatamant să fie imputata parintelui/tutorelui.
4. Restrictionarea parasirii incintei curtii unitatilor de invatamant de către elevi, amenajarea unui punctul de vanzare produse de panificatie/lactate/dulciuri /apa si racoritoare/fructe (fara produse de tutun, alcool, cafea, bauturi energizante…). Restrictionarea accesului nemotivat al persoanelor straine in incinta scolii in timpul programului. Intarirea supravegherii elevilor in pauze.
5, Organizarea de sedinte ale Consiliului de administratie a scolii cel putin odata pe luna sau ori de cate ori este nevoie, invitarea la aceste sedinte a reprezentantilor Politiei de proximitate, Politiei Locale, ai mediatorilor scolari din subordinea D.A.S, arondarea unitatilor de invatamant la personalul angajat ca si mediatori gcolari, disponibilizarea acestora la ordinea directorului unitatii de invatamant, solicitarea angajarii de pedagogi de sprijin de la I.Ș.J unde este nevoie.
6. Abaterile comportamentale repetate constatate sa fie sancfionate prin reducerea notei la purtare, avand consecinta restrictionarea temporara a drepturilor privind acordarea burselor sau acordarii altor beneficii sociale aflate la latitudinea D.A.S Carei.

3 comentarii

  1. Daria Răspunde

    Lasati copiii in pace! Testati-l pe cel care se comporta ca un drogat sau alcoolic..banuiesc ca se observa dupa comportament, nu ii bagati in aceiasi oala pe toti!..

    • Bat Man Răspunde

      No, nu-i vorba de copiii propriu zisi. Ca copil sunt si eu si am aproape 60 de ani🙂 Apropo portalsm, aveti grija ce poza puneti la articol, ca o poza face cat zece cuvinte. Si ii manipulati pe prosti. Ma indoiesc ca copiii de clasa a patra se drogheaza.
      Da hai sa fim seriosi, de ani de zile se vorbeste de cat de multe droguri se consuma in licee. Da voi ca parinti nu va alarmati? Este in regula?

  2. Arabela Răspunde

    Lasati copiii in pace.Scoala nu trebuie transformata in inchisoare.nimeni din scoala nici macar cadrele medicale nu au voie sa puna mana pe copiii fara acordul parintilor…v ati debilitat cu totul…profesorii trebuie sa fie la catedra ca sa i invete pe copii materia pe care o predau si nu sa faca triere.ce boli exista pe lumea asta care o depistati voi la scoala boli care pun in pericol pe altii.nu mai manipulati iar voi cei din consiliu care ati hotarat asta sunteti niste inculti fara pregatire medicala. Nu puteti hotara asa pt ca vi s a impuns de la cine? Va sclerozati si debilitati pe zi ce trece….sunteti doar niste nulitati….vai de voi habar nu aveti de voi. Cand ati fost la scoala voi aia din consiliu ati fost niste mediocri..orasul e mic lumea va cunoaste.rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.