Ultima actualizare: ieri, 16:48

Locale

FCSB și CFR Cluj, singurele echipe cu șanse reale să câștige Superliga?

FCSB și CFR Cluj sunt echipele cu cele mai mari șanse să câștige titlul în România. Încă dinainte de startul noului sezon erau considerate principalele favorite, iar ele au confirmat așteptările bookmakerilor prin rezultatele înregistrate în primele 12 etape.

FCSB și CFR Cluj se află pe primele două poziții din clasamentul Superligii. Roș-albaștrii conduc cu cele 29 de puncte, în timp ce formația din Gruia are 3 puncte mai puțin. În acest sezon, FCSB este echipa care a suferit cele mai puține înfrângeri: una singură, în deplasare cu UTA Arad. Mai are două remize, în deplasare cu Hermannstadt și pe teren propriu cu U Cluj.

Drept urmare, nu-i întâmplător că aceste echipe sunt și principala alegere a specialiștilor de pe site-uri și bloguri de ponturi pariuri pentru lupta la titlu în sezonul 2023/2024. Cotele pe care FCSB și CFR Cluj le au reflectă că între ele se va duce bătălia, cu un avantaj evident pentru gruparea roș-albastră. 1.66 este cota băieților lui Elias Charalambous, în timp ce CFR Cluj are doar cota 3.25. Celelalte echipe au cote mai mari: Universitatea Craiova are 9.00, Rapid are 11.00, iar Farul are 21.00.

Ce s-a schimbat la FCSB în acest sezon

În octombrie anul trecut, FCSB era o echipă aflată la mijlocul clasamentului, despre care mulți se îngrijorau că nu va mai prinde play-off-ul. Anul trecut, echipa a sacrificat meciurile de campionat pentru cupele europene și a pierdut puncte importante în startul sezonului. În acest sezon, lucrurile s-au schimbat însă. FCSB a tratat cu seriozitate toate meciurile de campionat și a trimis pe teren cea mai bună echipă. Astfel, pașii greșiți sunt considerabil mai puțini.

O altă schimbare vizează campania de achiziții pe care FCSB a efectuat-o în vară. Dacă în anii precedenți obișnuia să aducă cei mai talentați jucători tineri din România, de această dată lucrurile s-au schimbat. La FCSB au venit jucători trecuți de 30 de ani, ca Vlad Chiricheș, Cristi Ganea, Damjan Djokovic și Alexandru Băluță. Și cei care nu au peste 30 de ani, Dorin Rotariu și Siyabonga Ngezana, au și ei peste 25 de ani, în așa fel încât să aibă suficientă experiență.

Roș-albaștrii au pus și un plus de siguranță jocului defensiv, deoarece al doilea inter în sistemul 4-3-3 are mai degrabă un profil defensiv. Dacă în sezonul precedent pe acel post era folosit mai mult Edjouma, în acest sezon acolo au jucat Ovidiu Popescu, Damjan Djokovic și Mihai Lixandru.

Astfel, echipa a căpătat mai multă putere la centrul terenului, iar numărul duelurilor fizice câștigate este și el în creștere. Roș-albaștrii au astfel o apărare bună, cu 11 goluri încasate. Doar Oțelul și Universitatea Craiova stau mai bine, cu câte 10 goluri primite fiecare. La nivel ofensiv, FCSB are cel mai bun atac din campionat, cu 25 de reușite, la egalitate cu CFR Cluj și Rapid.

La FCSB se remarcă și o creștere de formă a căpitanului Darius Olaru. Acesta este golgheterul echipei, cu cele 6 goluri marcate în acest sezon. El a tras echipa după el în acest sezon, în condițiile în care Florinel Coman a fost inconstant, iar Andrea Compagno a alternat și el momentele bune cu cele mai puțin bune.

CFR Cluj a trecut repede peste numeroasele modificări din vară

CFR Cluj a avut o vară plină de evenimente. Mai întâi a schimbat antrenorul, iar Andrea Mandorlini a venit în locul lui Dan Petrescu. Au urmat și schimbări importante la nivelul lotului, deoarece CFR Cluj a vândut jucători ca Yeboah, Burcă, Scuffet și Boateng pentru a face rost de bani prin care să compenseze pierderile financiare. Au fost aduși mulți jucători, dar omogenizarea s-a produs foarte rapid.

Apărarea este la un nivel bun în continuare, dar s-a schimbat radical optica privind jocul ofensiv. Dacă în mandatul lui Dan Petrescu fanii erau obișnuiți să vadă un joc pragmatic, acum CFR Cluj este o echipă căreia îi plac atacurile poziționale. Are un joc în viteză pe benzile terenului, iar echipa își face cu ușurință ocazii de a marca. În aceste condiții, CFR Cluj este o echipă mult mai ofensivă decât în stagiunea precedentă, iar acest lucru este cu siguranță pe placul fanilor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. (L1160654W000324 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!)