Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO. Percheziții la contrabandiști. Sătmărean reținut și mii de pachete cu țigări confiscate

La data de 10 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județele Sălaj și Satu Mare, la imobile deținute sau folosite de persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, bănuiții ar fi deținut și ar fi comercializat țigarete, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat 139.960 de țigarete (6.998 de pachete) de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, ambalate în saci de plastic sau în cutii din carton, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă.

Totodată, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, ulterior fiind reținute 3 persoane, cu vârste cuprinse între 42 și 56 de ani, două din localitățile Valcău de Sus, respectiv Pericei, județul Sălaj și alta din localitatea Ardud, județul Satu Mare. Acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Suport de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiunea Speciale din Poliția Română. Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, ai Serviciului de Ordine Publică, ai Biroului pentru Protecția Animalelor, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Ciocio-Pop”.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite.


Sursa: Poliția Română

2 comentarii

  1. Rachitan Răspunde

    Ce au găsit procurorii la Puiu Teximetristul din Paulesti, omul de baza a lui Cristi Cozma? Care Cristi? Fratele deputatului. Oare își va tine gura Puiu sau va spune tot?

  2. Nefumător Răspunde

    Nu știu de ce nu facem cum fac ungurii. Acolo tutunul este comercializat separat în magazine doar pentru așa ceva. Cu camere de supraveghere. Poți să-ți fumperi tutun vărsat de care vrei și îți faci țigara iar prețul este nici 50% față de cât ar costa altfel. Și așa uite că la ei nu e problemă contrabanda că nu se merită. Și vorba aia poți trece cu un kilogram de persoană legal granița! Singura concluzie care rezultă este că noi de fapt nici nu vrem să eliminăm această problemă? Și vă dați seama cât încasează așa statul pe accize care la noi frumos se pierde? Că acolo la ei așa cum e organizat nu ține că nu plătești!!! Eu nu fumez dar văd cum procedează alții fumători cunoștințe din preajma mea. Aici clar statul român pierde și nu puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.