Ultima actualizare: ieri, 20:40

Locale

FOTO. Personalul medical al secției de Oncologie a donat sânge: ,,Gest demn de apreciat”

Personalul medical al secției de Oncologie din Satu Mare a donat sânge: ,,Este un gest demn de apreciat”, spune directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare, Doinița Crișan.

Miercuri, 4 octombrie, întregul personal medical superior și mediu al secției Oncologie și al compartimentului de Hematologie au ales să devină ei donatori de sânge, punându-se astfel încă o dată, cu inima, în slujba pacienților lor și nu numai, spun reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare. Directorul Centrului, dr. Crişan Doinita, laudă acţiunea: ,,Gestul lor este demn de apreciat şi de urmat şi de celelelte secţii ale Spitalului. Pe această cale Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare le mulţumeşte pentru gestul simplu, dar atât de însemnat pe care l-au făcut”, a spus Doinița Crișan.

Mesajul transmis de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare:

,,Transfuzia de sânge pentru cancer este una dintre cele mai eficiente modalități de a crește conținutul de eritrocite, trombocite și leucocite atât înainte, cât și după chimioterapie. Transfuzia de sânge este utilizată în oncologie pentru a compensa lipsa eritrocitelor și a trombocitelor, în unele cazuri – proteine ​​din plasma sanguină. Anemia și trombocitopenia apar la pacienții cu cancer ca urmare a pierderii cronice de sânge în timpul degradării tumorilor sau ca complicații după chimioterapie sau radioterapie. Nevoia de sânge în oncologie este permanentă, iar medicii fac apeluri disperate la cei care pot dona, să conştientizeze că un gest mic poate salva o viaţă”.

 

5 comentarii

  1. Ioan Răspunde

    Cinste lor. Oameni cu suflet mare.

  2. Cetateanul Răspunde

    Cine-i bunăciunea aia blondă cu tricou negru? 😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.