Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

FOTO. Se amână mutarea pasarelei peste Someş. Probleme din cauza vântului

ACTUALIZARE Operaţiunea de a se monta pasarela peste Someş a fost amânată din cauza vântului puternic. După mai multe zile de când a ajuns la Satu Mare uriaşa macara a ridicat uriaşa structură metalică. Intenţia era de fi mutată în cursul zile de astăzi, însă din cauza vântului puternic s-a luat decizia de a se amâna operaţiunea.

Macaraua, unică în țară cântărește aproximativ 700 de tone și a ridicat structura metalică.

La faţa locului s-au adunat mai mulţi oameni, inclusiv primarul Kereskenyi Gabor.

Ştire în curs de actualizare…

21 comentarii

  1. Satmarean1 Răspunde

    Pe timpul asta v- ati gasit ? Sper ca si la podul nou se asfalteaza ceva !!!!

    • Un punct de vedere Răspunde

      Asta cu sloganuri din astea de USR nu mai funcționează în Elveția am văzut nu odată când se turna asfalt pe ploaie.

  2. fraieru' Răspunde

    Eu aș invita ziariștii să facă un minim efort să afle cât costă chiria pe o zi pentru acest utilaj. Că vă zic eu că nu e puțin. Eu aș apela la firmă și nu la primărie că dacă mergeți acolo veți afla că informația asta (și care este legată de cheltuirea banului public) este top secretă. Și atunci se pune întrebarea întrebătoare….. De fapt mai multe întrebări. Care tâmpit a estimat că în această perioadă vom avea vreme bună pentru montaj (adică fără precipitații consistente și fără nici un pic de vânt, ceea ce în condițiile noastre se va petrece undeva prin februarie)? Că uite așa ținem mastodontul aici pe foarte mulți bani! Dar avem noi bani nu-i problemă pentru luxul ăsta!?

  3. Manole Răspunde

    Macaraua este plătită de constructor nu de primărie ,deșteptule !

    • fraieru' Răspunde

      Care facturează tot ce înseamnă cheltuială către primărie. Eu zic că era mai bine să te abții. Da, pe moment așa este dar la final tot ce însemană cost se descarcă pe capul beneficiarului. Care beneficiar cine estem????

    • Manole Răspunde

      bagatiai p……la in m@ta ca mi- ai folost numele …….retardat ce esti !

      • fraieru' Răspunde

        Acuma sincer ce așteptări poți avea de la unul care vezi că scrie prostii și fură nickuri dacă altceva nu poate???

    • @Manole Răspunde

      @Manole, pe surse chiria este de 700 euro/oră adică 16800 euro/zi. Te las să exersezi tabla înmulțirii ca să socotești ce înseamnă asta la buget chiria pe 2 săptămâni. Nu-mi bat capul cât este totalul că stăm bine și ne permitem.😵🤮 Cam scumpă-i “parcarea” pe la noi în albia majoră. Să tot ai un asemenea utilaj de închiriat și să tot găsești câte o primărie care nu e în stare să se organizeze că deja ți-ai făcut plinul pe tot anul și nici utilajul nu se amortizează că doar stă.

  4. Pop Răspunde

    Bah da culoarea, Verde cu Alb???!!!!? Ce plm

  5. @voi toti Răspunde

    Ia mergeti voi toti, ficiorii lui Hercule s-alu Schwarzenegger si puneti umar la umar sa puneti voi podul la loc. Asa va fi mai ieftin.
    Si cei dache e zold cu albö? Hajrá Fradi! Va fii verde tot dupa ce e pus la loc de catre ficiorii lui Hercule s-alu Schwarzenegger.

    • fraieru' Răspunde

      Adevărul simplu este că nu era nici o șansă să se monteze astăzi că doar era avertizare galbenă sau portocalie de vânt intens cu rafale de până la 70 km/h. Asta se cheamă orice numai perioadă de calm atmosferic nu. Este vina voastră ziariștilor că ați pus botul. La faza asta din dorința de breaking news tocmai voi ați picat de fraieri. Place ori ba asta este adevărul. Data viitoare mai întrebați și pe cei care se pricep la astfel de lucruri înainte de a lansa zvonul aiurea. Eu nu mă pricep dar atâta știu și eu că nu expun ditamai mastodontul la un astfel de vânt că dacă macaraua de 700 de tone se răstoarnă împreună cu podul de 400 de tone nu știu cum mai reușesc să-l pun de pe orizontală pe verticală iar. Că atunci îmi trebuie o macara și mai mare, nu? Dacă nu înțelegeți întrebați niște copiii de la grădiniță. Cred că și ei ar pricepe.

  6. Keep calm Răspunde

    @fraieru, stai linistit, nu de factureaza nimic in plus primariei. Constructorul a castigat licitatia cu x lei, ptr care el trebuie sa finalizeze lucrarea. Ca sta macaraua 1 zi sa 10 e fix pierderea lui.
    Stai calm si nu raspandi prostii

    • Ion Răspunde

      Ba cretinule, ia vezi tu care a fost valoarea contractului la semnarea lui si care o sa fie valoarea finala facturată de catre constructor la finalizarea lucrării! Întrebarea este valabilă si la marele pod construit de catre rusul diripasca prin firma Strabag.

      • -.- Răspunde

        Ion , taci ca esti prost gramada.

      • fraieru' Răspunde

        Exact. Tot timpul se cer suplimentări consistente. Încă nu am văzut lucrare cel puțin din categoria acestora care să se închidă pe bugetul inițial. Pur și simplu așa ceva este imposibil în Romanistan. Așa că @Keep calm du-te cu poveștile tale în altă parte. Asta cu chiria mai mare a macaralei intră lejer la chgeltuieli suplimentare neprevăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.