Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

FOTO/VIDEO. A fost inaugurată Sala Studio a Teatrului de Nord. ,,O realizare excepțională!”

Vineri dimineața, 13 octombrie, a fost inaugurată Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare, lucrările fiind finalizate la mai bine de zece ani de când a început reabilitarea teatrului. ,,Este o realizare excepțională!”, a spus primarul Kereskenyi Gabor. Sala Studio poate fi o rampă de lansare pentru tinerii artiști, iar multe spectacole pornite de aici pot ajunge pe scene importante.

,,Am ajuns la finalul unui drum pe care l-am început în urmă cu mai bine de zece ani cu reabilitarea Teatrului de Nord din municipiul Satu Mare și pe care îl finalizăm acum cu reabilitarea Sălii Studio ,,Ács Alajos”. Este ca o piesă în două acte care azi are premiera. Cu mândrie pot să vă spun că Satu Mare are cel mai frumos teatru din regiunea nord-vest. Este o realizare excepțională, mult așteptă și onorează pe deplin tradiția strălucită a teatrului sătmărean. Teatrul are în mod cert un cuvânt important de spus atunci când reflectăm la ce înseamnă să fim împreună, transmițând o moștenire valoroasă pentru viitor. Inaugurarea Sălii Studio continuă azi cu premiera unei piese dedicate lui George Mihail-Zamfirescu și apoi o piesă dedicată lui ,,Ács Alajos”, al cărui nume se leagă de această sală”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare a fost reabilitată complet printr-un proiect transfrontalier. Este vorba de proiectul „Dezvoltarea Culturii Transfrontaliere: Teatre Revitalizate în Satu Mare şi Ujgorod”. Astfel, primarul Kereskenyi a ținut să aducă mulțumiri partenerilor din Ucraina și a anunțat și organizarea unui festival.

,,În final, marcăm acest moment prin organizarea în luna noiembrie a unui festival teatral alături de partenerii noștri din Ucraina, pentru că un teatru nu există doar prin săli, prin clădire, ci există prin oamenii săi. Vreau să mulțumesc partenerilor din Ucraina pentru că acest obiectiv s-a realizat cu un proiect transfrontalier româno-ucrainean”, a mai spus primarul municipiului Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.