Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

FOTOGALERIE. Au alergat mii de kilometri în cinstea eroilor. Ștafeta Invictus a ajuns la Carei

Au alergat mii de kilometri în cinstea eroilor de război. Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns, miercuri, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, după ce voluntarii au parcurs mai bine de 3.000 de kilometri, pe trei trasee.

Peste o mie de voluntari militari și civili au luat startul din Pitești, București și Călărași și au parcurs, alergând sau pedalând, o distanță de peste 3.300 de km, pe trei trasee diferite: albastru, galben și roșu. Participanții au purtat în permanență drapelul național și au prezentat în mod simbolic onorul tuturor celor care de-a lungul timpului s-au jertfit pentru România.

Ștafetele albastră, galbenă și roșie, compuse din sportivi de performanță sau amatori militari veterani sau civili au parcurs lungul drum al eliberării, alergând umăr la umăr până la Carei. S-au depus flori și s-au păstrat momente de reculegere la monumentele istorice dedicate eroilor căzuți la datorie.

Județul Satu Mare a fost pe ”Traseul Roșu” care a pornit de la Călărași, a trecut prin Fetești, Constanța, Tulcea, Brăila/Galați, Buzău, Focșani, Bârlad, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare și se s-a încheiat, miercuri, 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României.

Imagini cu Ștafeta Veteranilor Invictus la Carei, de Ziua Armatei Române:

 


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.