Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO/VIDEO. Elicoptere și paradă militară de Ziua Armatei. Militarii au defilat în centrul Careiului

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită cu fast în județul Satu Mare. Evenimentul principal a avut loc, miercuri după-masa, la Carei. Manifestările dedicate acestei sărbători s-au desfășurat la Ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român” din centrul orașului unde, în prezența autorităților județene, locale și militare, a avut loc un ceremonial militar. La eveniment a participat și fostul premier al României, Nicolae Ciucă.

Înainte de începerea ceremonialului militar fost organizată o expoziție de tehnică militară în parcul de la Castelul Karoly. În deschiderea ceremonialului a fost intonat Imnul Național al României, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuți pe câmpul de luptă pentru neam și țară, iar mai apoi a avut loc depunerea de coroane. De asemenea, veteranii ”Invictus” au predat Drapelul României oficialităților prezente la eveniment.

Punctul culminant al evenimentului a constat în defilarea gărzii de onoare simultan cu executarea unui survol al aeronavelor militare.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Soldatul Sveik Răspunde

    Retragerea cu torte este una din amintirile mele din copilarie. Cam prin 1970. Sute de tineri (tineri, adolescenti, nu militari) cu torte au venit dinspre gara pana in jurul parcului central. A fost ceva magnific.
    Eu doar atata vreau sa spun: Daca mlitari astia se duc in razboi (Doamne fereste) asa cum au cantat, mai bine sa stea acasa. Penibil.

  2. Soldatul Sveik Răspunde

    Noi odata cand ne-am dus la poligonu de pe Unirii pentru o aplicatie, deci cand a ordonat caporalul: Cu Cantec si pas de defilare…INAiNTE MARS!!! o rasunat piata mare de cantece patriotice si pas de defilare.
    A doua zi toti am fost la arest (asta-i partea frumoasa, ca de masca pe figura si alea, alea nu mai povestesc). Nu c-am cantat cantece patritice a fost problema. Problema noastra a fost ca ,Caporalul ne-a bagat in barul de la piata mare si am baut fiecare 50 de vodka. Dupa aia sa vezi tu cantat! Corul Armatei Rosii ii kutya fasza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.