Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Ministrul Justiției: Penitenciarul din Satu Mare ar trebui mutat la periferie

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a precizat vineri, la Oradea, că ar fi necesar ca şase penitenciare din România care sunt situate în centrele oraşelor, printre care și penitenciarul din Satu Mare, să fie mutate la periferiile localităţilor, dar problema nu este facilă deoarece ar implica existenţa unui acord la nivelul Executivului, informează news.ro.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Când ai un penitenciar în buricul târgului există o serie de probleme legate de dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri”, a explicat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Oradea.

Ea a mai anunţat că a stat de vorbă cu autorităţile lcoale şi judeţene din Oradea şi vor trebui să existe alte discuţii serioase pentru a putea fi mutate penitenciarele din zona critică în afara localităţilor.

„Va trebui în mod clar să avem o fişă de parcurs, să avem un acord la nivel de Guvern, să ne coordonăm, pentru că e un subiect care merită o analiză aprofundată, pentru a genera poate un proiect pilot într-un viitor apropiat. Nu vreau să angajez nicio soluţie pentru că proiectul va fi unul dificil, dar cred că va merita să ne aplecăm foarte serios asupra acestei probleme. Dacă va exista susţinere din partea Guvernului, sunt convinsă că va putea continua discuţia care, din punctul meu de vedere, poate fi realizată şi este importantă”, a mai punctat ministrul Justiţiei.

17 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Idee buna!

  2. Ph Răspunde

    Discuții dificile, auzi, de parcă nu sunteți tot voi la butoane.

    • România reală Răspunde

      Adică nu avem nici loc, nici bani de o sală polivalentă (cu promisiuni de genul maid odată suntem sătui) dar să avem loc de un penitenciar undeva la periferie? Păi de ce nu luați banii din PNRR? Ce plusvaloare inutilă ne va genera asta???

  3. H&R Răspunde

    Parlamentul Romaniei e tot in centru Bucuresti. Mutati undeva in Israel sau Gaza. Si problemele se rezolva rapid.

    • H&R Răspunde

      Iarăși eu labagiul de serviciu mă pricep la toate. Stau singur și comentez, cine naiba sa se uite la un ratat că mine. Numai 3 puncte e mai trist ca mine, el i-o și trage mamei lui

      • ... Răspunde

        Auzi tu preaminusculule! Eu cred că ți s-a spus deja de nenumărate ori că ești un idiot frustrat așa că nu mă mai obosesc să repet. Nici să mă enervez nu merită pe seama comentariilor tale idioate. De unde și până unde ai ajuns iar la persoana mea? Fără mine nu poți să te culci liniștit. Așa de viteaz ești că nici nu ai curajul să-ți asumi o proprie poreclă? Mulțime vidă ce ești.

      • H&R Răspunde

        @h&r fals
        Tu esti prostul acela la care tata e si fratele in acelasi timp. N-avem ce face cu tine, asa te-ai nascut, asa vei muri fizic, ca mental esti mort de cand te-ai nascut!

  4. GB Răspunde

    Asta știm și noi, de la aleși vrem fapte nu vorbe!. Vorba aia… Toți suntem “idioți” (a se citi oameni cu idei), dar când vine unul pus/ales în funcția care chiar trebuie să facă și poate doar cât noi ăla e definiția certă a idiotului/parvenitului/politrucului… Din categoria: “altă întrebare?”. Și ăștia își iau leafa+umflă CV-ul și buzunarele, dar trec prin funcție ca gâsca prin apă și dacă debordează de “competență” ne mai și împroașcă cu găinaț…

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Cineva se pare că s-a trezit și brusc a descoperit apa caldă și mersul pe jos. 😦😥

  6. m Răspunde

    Corect!Și sa fie condus de foști sau actuali pușcăriași!

    • comentator Răspunde

      La cum arată anumite zone din oraș în zona Ostrovului ar putea înființa de pe acum o secție externă. Unii cred că fac naveta și așa deja între zonă și penitenciar. Că nici nu-ți vine să tranzitezi zona. Nu știu cum pot trăi oamenii acolo că în afară de niște acțiuni din astea pe moment nici țipenie de polițist nu vezi acolo. Eu i-aș pune să patruleze cât mai des. Probabil până nu se va întâmpla ceva grozăvie nu se va face nimic. Dar și atunci unii se vor minuna că vai nu au crezut că e chiar așa o mare problemă. Că așa e la noi în țărișoara asta.

      • Ion Răspunde

        Asta cu secția externa e tare de tot, bravo! Pot sa mai deschidă și câteva filiație prin anumite zone, știm noi care, de pe la periferia diverselor localități…

        • comentator Răspunde

          Eu de aia ziceam că oricum se plimbă în voie pe stradă, poliția îi prinde și reține dar cum necum tot pe stradă îi vezi. Ar fi mai ieftin și nici să construiești nu mai trebuie nimic.

  7. Vasy Răspunde

    Cica se muta… dar nu ca se muta ci defapt trebuie construit. Deja a inceput-o cu stangu’…

  8. Beny Kira Răspunde

    În locul Penitenciarului se poate muta Politia

  9. Koni Răspunde

    În sfârșit.

  10. vadimT Răspunde

    sunt destui inchisi. Ei pot construi , si sa faca direct cu un tunel ascuns 🙂
    sau ii putem exporta la rusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.