Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Copiii nimănui! Nou-născuți abandonați la Spitalul Județean Satu Mare. Mamele se scuză că nu au bani

Zece nou-născuți au fost abandonați, anul acesta, la Spitalul Județean Satu Mare, potrivit informațiilor PortalSM. Numărul acestora este mai mic comparativ cu anul trecut, atunci când au fost abandonați 19 copii. Anul 2023, însă, nu a ajuns încă la final.

Majoritatea mamelor care își abandonează copiii motivează că recurg la acest gest din cauza lipsurilor materiale. Astfel, destinul nou-veniților pe pământ rămâne în voia lui Dumenzeu și a DGASPC.

Abandonul nu este o fugă propriu-zisă a mamei din spital, ci atunci când aceasta se află la maternitate, ea cere o măsură de protecție socială pentru copil. Urmează, apoi, o serie de anchete, urmând ca nou-născutul să rămână la stat sau la cineva din familie. Ulterior, bebelușul este trimis la Tășnad sau este preluat de asistentul maternal al spitalului, unde rămâne până se rezolvă ancheta.

Unele dintre mame se răzgândesc și își iau copilul înapoi, însă cele ce fac acest gest sunt mult prea puține.

Numărul nașterilor în anul 2022 a fost de 1.618, iar în anul 2023, până în prezent, au fost 1.153, potrivit informațiilor PortalSM.

2 comentarii

  1. kati Răspunde

    În loc de anchete sociale făcute de pierde vară ca la azile mai bine protecția familiei
    De ce nu le dăm case din zborurile de lux al cuiva din ultimii zece ani

  2. kati Răspunde

    BĂTRÎNICA DE MINE -vreau- protecția familiei a bătrînilor că au furat destul din pensiile cotizate să facă din ele PENSII SPECIALE SALARII DE LUX și pentru copii și bătrîni flux și REFLUX oceanic continuu pe teritoriul Romaniei
    Deci ne-am înschimbat locația geografică pe glob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.