Ultima actualizare: azi, 13:17

Locale

Oprit în vama Petea, un ucrainean le-a spus polițiștilor că și-a cumpărat permisul cu 500 de euro

Un cetățean ucrainean este cercetat de polițiștii de frontieră sătmăreni după ce la controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere fals.

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean ucrainean în vârstă de 46 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, polițiștii i-au solicitat celui aflat la volan și permisul de conducere. Ucraineanul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat în martie 2023, care nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic. Bărbatul a declarat că documentul l-a primit în schimbul sumei de 500 de euro de la un concetățean de-al său, care i-a spus că este reprezentantul unei școli de șoferi și că documentul, pe care l-a prezentat la controlul de frontiera, este valabil.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.