Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Ora de iarnă 2023. Când se schimbă ora în România

Ca în fiecare an, și în 2023, trecerea la ora de iarnă se face în ultimul weekend din octombrie, ultima noapte de sâmbătă spre duminică, între 28 și 29 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 4.00 devenind ora 3.00.

Sistemul orei de iarnă și de vară este o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare toamnă și primăvară, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală. Ora de iarnă este deci momentul în care ceasurile se dau înapoi și România revine la ora Europei de Est + 2 UTC. Ora de iarnă este considerată, de fapt, ora-standard. Trecerea la ora de iarnă înseamnă, așadar, că vom dormi mai mult cu o oră.

Mecanismul cunoscut prin care se schimbă ora, atât primăvara, cât și toamna, este folosit de peste 100 de ani de mai multe țări din întreaga lume, mai exact 70 de țări. Nu toate țările au aceleași perioade stabilite pentru schimbarea orelor.

 

2 comentarii

  1. Satmarean1 Răspunde

    Nu se mai termina si prostia asta???

  2. Dănilă Răspunde

    Ba se termina. Cand apune soarele este ora de iarna. Si cand rasare este ora de vara. No culca-te iarna si trezestete vara. Simplu ca Buna Ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.