Ultima actualizare: azi, 16:48

Locale

Programul Zilei Armatei Române la Satu Mare: Elicoptere şi retragere cu torţe

Programul Zilei Armatei Române la Satu Mare. Prefectul Radu Roca a anunțat programul activităților dedicate Zilei Armatei Române, care va avea loc pe 25 octombrie 2023, în județul Satu Mare. Programul a fost stabilit în urma unei ședințe de coordonare între Institutul Prefectului și reprezentanții Comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina.

Pe 23 octombrie, în municipiul Satu Mare, la monumentul ostașului român, vor avea loc antrenamente pentru ceremonialul militar, în intervalul orar 9-11. În ziua următoare, 24 octombrie, la Carei, între orele 14 și 16, se vor desfășura antrenamente similare la ansamblul monumental al Monumentului Ostașului Român. Tot pe 24 octombrie, în Statul Mare, se va organiza primirea ștafetei veteranilor Invictus la monumentul ostașului român.

Ziua de 25 octombrie va începe cu ceremonialul militar în Satu Mare, de la ora 10. Programul va include intonarea imnului, alocuțiuni, depunerea de coroane și un mic program artistic. În aceeași zi, la Carei, va avea loc un alt ceremonial, cu începere de la ora 14, și o expoziție de tehnică militară din dotarea Ministerului Apărării Naționale.

O surpriză pentru locuitori va fi survolul zonei cu elicoptere militare, care se preconizează să aibă loc în zilele de 23, 24 și 25 octombrie, în funcție de condițiile meteo.

În seara zilei de 25 octombrie, de la ora 19, în Satu Mare va avea loc retragerea cu torțe, un eveniment care până acum a fost organizat doar de 1 Decembrie.

Traseul propus va porni de la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului și va include trecerea prin faţa Muzeului Județean, Bulevardul I.C. Brătianu și Casa de Modă, urmând să se încheie la Inspecțoratul de Poliție Județean Statul Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.