Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile la Satu Mare

S-au înregistrat șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile în județul Satu Mare, virus transmis prin înțepătura de țânțar. Creșterea numărului de infecție cu West Nile este cauzat de schimbările de temperatură, precum și de intensificarea circulației de călători și mărfuri, potrivit DSP Satu Mare.

„Datorită schimbărilor de temperatură, valurilor de căldură ce urmează, ploilor abundente, precum și intensificarea circulației de călători și mărfuri, în județul Satu Mares-au înregistrat 7 cazuri de neuroinfecție cu virus West Nile, virus transmis prin înțepătura de țânțar. Recomandările noastre pentru toți locuitorii județului sunt de a folosi substanțe repelante, atât pe piele cât și pe haine, de a purta îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi seara, de exemplu la plimbare, în pădure, la pescuit, de a folosi plase de protecție la ferestre și uși, de a folosi substanțe insecticide în locuință și în jurul locuinței și de a îndepărta orice sursă de țânțari, prin asanarea zonelor care acumulează apă”, transmite DSP Satu Mare.

Simptome

Daca o persoana are in organism virusul West Nile, de regula va prezenta primele simptome ale infectiei in interval de 3 pana la 14 zile de la muscatura de tantar. Simptomele infectiei pot varia ca severitate.

Simptomele severe ale infectiei cu virusul West Nile pot fi:

• febra

• confuzie

• convulsii

• slabiciune musculara

• pierderea vederii

• amorteala

• paralizie

• coma

Riscurile si complicatiile infectiei cu virusul West Nile

Virusul West Nile poate cauza o infectie severa in cazul persoanelor de peste 60 de ani si in cazul celor cu un sistem imunitar slabit, spun specialistii. Daca infectia este diagnosticata si tratata rapid, prognosticul pentru recuperarea pacientului este bun. Infectia intr-o forma severa poate sa aiba loc la persoanele de orice varsta, insa chiar si asa, indivizii cu varste peste 60 de ani au un risc crescut.

Pacientii cu anumite afectiuni, cum ar fi cancerul, diabetul, hipertensiunea, boli renale si pacientii care au avut un transplant de organe au, de asemenea, un risc crescut in fata infectiei cu virusul West Nile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.