Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Se întâmplă în județul Satu Mare. A fost amendat pentru că și-a tăiat porcul în curte

Se întâmplă în județul Satu Mare. Un bărbat a fost amendat de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru că și-a tăiat porcul în curte. Motivul? Acesta nu a anunțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial. 

Astfel, pentru că și-a tăiat porcul în propria curte, bărbatul a fost amendat cu 6.000 de lei. Inspectorii DSVSA au mai aplicat trei avertismente pentru trei exploatații non profesionale, din localitățile Chereușa, Hodod și Giurtelecul Hododului, pentru  cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente.

În această săptămână, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 91 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. DSVSA Satu Mare a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene.

În această perioadă, în județul Satu Mare, mai evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitatea Urziceni. În această săptămână au fost stinse 15 de  focare de Pestă Porcină Africană din localitățile județului. În anul 2023, din cei 358 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 40 mistreți au fost pozitivi la Pesta Porcină Africană, iar 318 mistreți negativi,  în urma examenelor specifice de laborator.

17 comentarii

  1. Pamant Răspunde

    Ceva pute in povestea asta , la mine in curte (DSVSA) cum intra ? Careva vecin ,,binevoitor si grijuliu,, l-a denuntat , cred eu , asa fara motiv , doar pentru ca tu iti tai porcul de la tine din cotet in propria curte nu cred ca cei de la DSVSA vin si-ti traznesc amenda , iar din cate stiu eu fara acordul meu ca proprietar in curte nu intra nimeni.Chiar si politia daca este chemata , iar tu nu vrei sa-i inviti inauntru discuti cu ei in poarta.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Cind tai porcul, se aude in tot satul. Nu trebuie sa te reclame cineva.
    Pe de alta parte, autoritatile nu trebuie sa mearga pina la Hodod, e de ajuns sa “viziteze” satele din imediata vecinatate cu Satu Mare. Crescatorii cu ferme de porci in curte, care imputesc in jur de nu poti respira, sint lasati sa abuzeze vecinii, fara sa fie urmarita respectarea legii.
    Aici autoritatile dorm.
    Mai avem de lucrat si la gradul de civilizatie !

    • H&R Răspunde

      Daca folosesti asomator nu se aude porcul.

      • colonie UE Răspunde

        Problema cu asomarea este ca ramane sange destul de mult in animal dupa sacrificare. Si care sange creaza multe probleme dupa aia la procesare. Asta nu deranjeaza pe cei de la UE ca acolo la moda este carnatul din carne de greier si carnea artificiala.

    • Pamant Răspunde

      Vlad , te-ai abatut de la subiect.Dar daca tu zici ca crescatorii cu ferme in curte deranjeaza vecinii , atunci vecinii de ce nu reclama aceste aspecte? Eu am intrebat cum poate DSVSA sa vina sa ma amendeze cand tau porcul la mine in ,,ocol,, ?

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Majoritatea oamenilor au cam tăiat porcul. De pe listă. Așa că se poate “mulțumi” la anul celor care au făcut posibilă asta.

  4. Sile Răspunde

    RECOMAND ANESTEZIE TOTALA PORCULUI..! MULTUMITI U.E. SI URSULEI IDIOATA! VA LASATI LA NISTE DEMENTI! MAINE POIMAINE NE IAU PISICILE SI CAINII DIN CURTE ! TARA DE SCLAVI!

  5. Un cetatean Răspunde

    Se deviază de la ideea articolului, cetățeanul a fost amendat deoarece fiind o zona cu focare de pestă porcină,sa introdus un animal fără documente de proveniență,un pic de respect și corectitudine in cele interpretate, deocamdată nu interzice nimeni sacrificarea porcului in sistem tradițional, doar că proprietarii au o obligație minima de a respecta puțin legea!

    • breaking news Răspunde

      Te “felicit”. Tu toate astea ai aflat din acest articol???? Că nu așa pare. Sau tu ai niște ochelari speciali și deslușești astfel de informații codificate în plus față de ceilalți muritori de rând nu așa dotați ca și tine??? Deci ideea ar fi tu de unde le știi pe astea puiule???

      • Un cetatean Răspunde

        Stimate domnule, citesc rubricile de știri locale,nu articole de genul:a fost prin băut la volan un sătmărean in județul vecin….. referitor la articol “au fost aplicate avertismente pentru 3 exploatații non profesionale pentru întroducerea de animale in efective existente fără documente de proveniență”

        • breaking news Răspunde

          Stimate domn. revizuiește-ți comentariul pentru că unele afirmații de-ale tale nu au cum să provină din textul articolului. Așa că pentru limba română apasă tasta 1 și compară articolul cu comentariul tău și vezi unde este buba! Cu mine nu știu de ce vrei să te cerți. Și vezi că una este introducerea unui animal într-o exploatație și alta este sacrificarea animalului. Dacă nu mă crezi caută în DEX.

  6. Xpert86 Răspunde

    Am ajuns că vremea lui Ceaușescu când era interzis să tai vaci și vitei, dar porci era permis și acum s-a ajuns sa iți de-a amenda că îți tai porcul in curte fără să anunți veterinarul și popa din sat și vecinul care te da in gat!!! 🤬🤬🤬🤮🤮🤮😡😡😡

  7. H&R Răspunde

    Titlul articolului cam aiurea.

  8. George Răspunde

    Bine au făcut bravo lor DACĂ AU AVUT CU CINE!!!
    Cum să vină cei de la d s p la mine in bătătură?
    Un topor în cap di făcut cu ei ca cu porcu că la fel de porci sunt
    Dar prostul de romîn cum își ia un purcel ….fuga la veterinar să îl înregistreze si soi pună cercel în ureche….si bunici noștri asa făceau?NE MERITĂM OSÎNDA

  9. George Răspunde

    La anul vor intra peste noi in casa si ne vor viola
    Cîțiva ani în urmă un agent de la finanțe pistona mereu un comerciant pentru ai da SPAGĂ a durat ani buni pînă întro zi comerciantul a auzit la televizor imnul romaniei siiiii…sa desteptat cînd a apărut agentul de la finanțe la chemat în birou si acolo ia dat o lecție pe care agentul nu a pututo suferi A DECEDAT si…. 1 an cu suspendare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.