Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Încep exproprierile pentru drumul expres Satu Mare – Ungaria. Cât primește fiecare proprietar

Încep exproprierile pentru drumul expres Satu Mare – Ungaria, iar sute de persoane din județul Satu Mare urmează să fie despăgubite.

Ungaria a început deja prelungirea drumului expres M49 spre Satu Mare, în timp ce în România a fost realizat studiul de fezabilitate și au fost declanșate exproprierile. Sute de persoane din județul Satu Mare vor fi despăgubite, iar valoarea totală a despăgubirilor se ridică la peste șapte milioane de lei.

Lista cu persoanele care urmează să fie despăgubite poate fi descărcată AICI.

Conexiunea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare cu noul punct de trecere a frontierei de la Oar/Csenger și de acolo cu M49 din Ungaria va avea aproximativ 11 km, 4 benzi și o intersecție, respectiv o legătură cu DN 19 care va facilita accesul direct a unităților economice de pe raza comunei Vetiș la noua rețea de drumuri rapide.


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. sp Răspunde

    Da, da. Probabil ca și la centura de ocolire. Acolo s-a reușit închiderea socotelilor? Că eu nu așa am auzit. Mare hoț e statul ăsta. Ca să nu mai pomenim că la unii le-a ciopârțit proiectul ăsta terenurile că acum nu vor mai fi bune de nimic. Atenție, terenuri pe care nu că sunt proprietari dar acolo trăiesc, acolo își au casele. Iarăși proiectăm din avion ca în cazul Sătmărel.

  2. Mae Răspunde

    Da proiectează tu dacă ești mare sculă !!!! Hai tu cu proiectul !!!

    • sp Răspunde

      A venit proiectul gata făcut. Că noi aici nu știmn a face așa ceva. trebuie musai par avion de la București făcut. Apoi urlăm ca la podul 3 că nu putem termina că nu ne lasă autoritatea extraterestră că nu pot dirija OZN-urile de podul care se face. Du-te și te plimbă în altă parte boule. Să te văd eu dacă ți-ar tăia parcela în două pe care locuiești de când te știi și nu mai poți merge acolo ce ai zice? Știu că nu există pericolul asta la tine că stai în garsonieră cu chirie pe Ostrovului.

      • Mae Răspunde

        Vrei o invitație la mine acasă !?

        • sp Răspunde

          Nu. Am vrut să demonstrez celorlalți care eventual te bagă în seamă că ești un idiot. Înainte de a te supăra uită-te cine a început, bine? Dacă nu ai habar de ceva măcar să ai atâta decență să taci din gură.

  3. Gery Răspunde

    sunt curios ca cheltuielile de topo si notar pentru a reface toate documentatiile, oare cine o sa plateasca? de ce am asa o presimtire, ca noi, plebea. ca la astia doare in cur ca ne baga in gaura. ahhh, da stati ca eu sunt prost. da de aceea primim dezpagubiri sa platim din banii primiti. si de la mine o sa ia o parte. si terenul meu e dat in chirie. oara suma pe care o sa pierd anual din chirie (ca o sa primesc mai putin pe teren mai mic), de la cine o sa vad? cine o sa-mi plateasca paguba facut de ei???? hotie totala.

  4. Gery Răspunde

    si cum au socotit despagubirea? cat se da pe ari, sau mp? probabil se plateste sub pretul pietei. si de ce trebe sa aflu acest lucru de aici? de ce nu am fost sunat sau cautat????

  5. Gerula Răspunde

    Inca o teapa marca CNAIR si Statul Roman, subevaluarea la greu a proprietatilor vizate, exproprierea de urgenta in scopul “utilitatii publice” si plata la Anul si La Multi Ani… terenurile pentru centura Satu Mare au fost expropriate in Iulie 2017 si nici pana azi nici un “fost” proprietar nu si-a vazut banii. E plin Tribunalul Satu Mare de procese deschise CNAIR-ului si abia acuma dupa mai bine de doi ani de “proces” (a se citi tergiversari) s-au dat primele pronuntari in prima instanta, urmeaza apelu CNAIR la Curtea de Apel Oradea (ca asa fac ei ca sa nu plateasca) si in cel mai bun caz, dupa inca un an minim de proces, pe la sfarsitul lui 2024, fostii proprietarii o sa isi primeasca teoretic despagubirile la adevarata valoare, dar si asta e discutabil.
    In ori ce caz sumele propuse si in cazul asta, la momentul Noiembrie 2023 sunt, aprox 9.44 lei/mp teren extravilan in vecinatatea orasului Satu Mare si aprox 5.20 lei/mp teren intravilan in localitatea Vetis… judecati si voi daca sunt apropiate de realitatea din piata sau nu.

    • @Gerula Răspunde

      Băi Gyorgye,te crezi cumva în Pipera ??

      • 🦜🦜🦜 Răspunde

        @Mae, ia o pauza. Deocamdata nu s-a platit mai nimic nici pentru centura de ocolire. Nu stiu ce mai trag de timp. Probabil nu sunt bani ca toate dam la covid si la ucrani, idiot de serviciu ce esti, man! Apoi daca tu nu ai de ce sa fii expropriat ca bodega te unde te tragi sta si acum falnic de prin campie pe la Barlad ori Vanju Mare aia e fix problema ta, 🦜 belit ce esti. 😱😵🤮🦜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.