Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Tânăr prins cu permis fals în vama Petea. Ce explicații le-a dat polițiștilor

Un sucevean este cercetat de polițiștii de frontieră sătmăreni după ce la controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere fals, având însemnele autorităților ucrainene.

În această dimineață, în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean român în vârstă de 26 de ani, domiciliat în județul Suceava. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, polițiștii i-au solicitat celui aflat la volan și permisul de conducere. Tânărul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat în iunie 2018 de către autoritățile din Ucraina, dar care nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic. Suceveanul a declarat că în urmă cu opt ani a urmat, timp de trei luni, cursurile unei școli de șoferi din țara vecină și de acolo a obținut permisul de conducere pe care l-a prezentat în această dimineață la controlul de frontieră, fără să aibă cunoștință despre faptul că acest document nu este unul autentic.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.