Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Ucraineni condamnați cu suspendare la Satu Mare. Prinși cu 8 migranți din Bangladesh

Doi ucraineni au fost condamnați cu suspendare la Satu Mare. Au fost prinși cu opt migranți din Bangladesh.

Potrivit informațiilor PortalSM, cei doi au fost surprinși în timp ce se îndreptau spre frontieră având în mașină opt cetățeni din Bangladesh care plătiseră 300 de euro pentru a trece fraudulos granița. Aceștia au fost opriți pentru control în localitatea Berveni.

Unul dintre ucraineni a declarat că a răspuns unui anunț pe aplicația Telegram, care promitea muncă în domeniul transportului de persoane. Inițial, i s-a propus să transporte muncitori din Slovenia în Dresda, dar planurile s-au schimbat și i s-a cerut să transporte migranți în România, contra sumei de 600 de euro, din care jumătate urma să primească la plecare, iar jumătate la destinație.

Pe parcursul călătoriei, migranții au fost preluați treptat, iar destinația finală nu era cunoscută inițial. Cei doi ucraineni au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare.

14 comentarii

  1. Antal Adrian Răspunde

    Fratele deputatului Adrian Cozma aduce din Ucraina detergent la vrac pe care apoi la fabrica Gama and Gama pune etichete de Ariel și le vinde la magazine. Mare atenție!

  2. 😝 Răspunde

    La răzbel cu ei!

  3. 😝 Răspunde

    Are diplomă de alchimist + licență de supozitor.

  4. 123 Răspunde

    Așa se explică Imperiul pe care îl au!!!

  5. Gheorghe Răspunde

    Eu propun să li se ridice ukranilor și ceva statuie plus să le facem și cetățeni de onoare. Cum vine soluția asta? La unguri cum te-a prins cum te-a băgat la zdup! Așa niciodată nu se vor dezvăța cu condamnări cu suspendare. Că vai suflețelul lor. Eu în locul autorităților cum de aș prinde niște bărbați vânjoși de ăștia care fac astfel de prostioare pe teritoriul nostru le-aș face pachet și le-aș trimit par avion la mr. Z. Fără cheltuieli de judecată pe banii statului vecin. Sunt așteptați cu brațele deschise. Voi ce credeți ei cum ar proceda dacă situația ar fi invers? Adică noi ne dăm peste cap ca să-i ajutăm iar ei fac de astea??? Nu am înțeles. La Bahmut cu ei acolo să fie viteji că doar e țara lor, așa am înțeles. Numai uitați-vă atent cu ce mașini circulă prin oraș refugiații.

  6. vadimT Răspunde

    si are si permisul fals?
    sau asta are pe bune?
    ia trimiteti acasa la razboi

  7. Borsod Răspunde

    Ce aveti cu ei? Vroiau sa faca si ei un bine, sa ii duca pe cetatenii din Bangladesh la fratii si rudele lor stabilite la ungaria acum cateva sute de ani. Rai mai sunteti.

    • bantustan Răspunde

      Ba eu zic să rămână aici la noi să se reîntregească familia. Dacă tot e vorba de frați. Unde este cea mai mare populație de tuciurii din Europa????? Asta pur accidental bag seamă. Ia mai taci din gură.

      • Hatvan Răspunde

        la ungaria e. nu degeaba e amestecat totul acolo…Mongolia, India, Bangladesh.

        • bantustan Răspunde

          Ești într-o confuzie totală. Se vede că nu ești umblat prin sudistanul nost’. În altă ordine de idei cine sunt catagolați cum sunt catalogați așa în vest? No ia zi. Care țară are jumate populație delegată în afară la șmotruit? Și din care țară nu se prea pleacă în mod intresant pentru că se asigură condiții la munitori? Vezi că aici intră și Cehia de exmplu, că sunt mulți de-ai noștri care își duc veacul inclusiv pe acolo pe sub poduri, adică “în construcții”. Du-te și plimbă cățelul în altă parte fraiere. Ia, și fă-ți ordine în cap că ești varză tată.

          • Etno

            Intreb asa si eu de curiozitate – de ce toti minoritarii de etnie rroma vorbesc acceasi limba cu minoritatea de entine maghiara?

          • bantustan

            @Etno, pentru că ei au obiceiul de a însuși limba actuală a majorității unde trăiesc. Asta nu e numai la noi e valabil ci peste ot unde se perindă prin lume. Cum la noi a fost cum a fost ei au asimilat pe cea maghiară (de unde primeau pomana de la grofi) dar probabil și din alte interese au păstrat până și în momentul de față aceea limbă. Asta că acum statul maghiar subvenționează dacă merg copiii la școală maghiară e de 20 de ani doar. Pentru că până prin 65-70 nu puteai vorbi că în Satu Mare ar fi românii majoritari clar. De aia. Dacă aveai studii de specialitate ai ști asta. Cu două clase ca trenul nesocotind vagonul restaurant care oricum nu prea mai există tu nu poți înțelege asta. Nu trebuie să te superi, adevărul trebuie luat ca atare. Mai degrabă trebuie muncit la îndreptarea lucruilor. Cine trăiește în trecut și tot evocă ce a fost acum 50 de ani în loc să pună osul la treabă și să muncească tot acolo va rămâne unde este și acum. Ai crezut tu ești haios dar uite ai demonstrat doar că ești penibil și caraghios. Lasă tu că nu e de tine.

          • Etno

            Nu e curios sa-ti citeasca nimeni dramele din copilarie. Intreaba-te de ce in 2023 vorbesc ungureste.

  8. bantustan Răspunde

    @Etno, dramă e în capul tău. Și în final ca să lămurim cine și ce face afară uite ce fac românașii noștri. Și întreabă-te de ce numai de la noi, albanezii sau bulgarii se trag ăștia și nu din altă parte. Că și ungurii au destui de ăștia acasă dar uite că nu fac din astea. Ți-am explicat bătutule în cap că aici a fost cândva cum a fost și pentru ei probabil e mai comod să păstreze limba. Dacă le era mai convenabil fii sigur că toți vorbeau româna demult. Cred că tot nu ai priceput.
    https://www.facebook.com/reel/818091316465200

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.