Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

VIDEO. Adrian Cozma: ,,Vrem școală nouă pentru cei 350 de copii de la Lucian Blaga!”

Adrian Cozma acuză Primăria Satu Mare și pe primarul Kereskenyi Gabor că sabotează proiectul prin care se dorește construirea unui nou corp de clădire pentru elevii de la școala ,,Lucian Blaga” din municipiu. ,,Nu este normal ca de trei luni de zile să nu se elibereze un certificat de urbanism”, spune Cozma.

,,Vrem școală nouă. 350 de elevi din municipiul Satu Mare învață în apartamente dintr-un bloc de locuințe. E inacceptabil. Primăria are bani, dar mai mult, am pornit acest proiect, iar Primăria Satu Mare nu se grăbește cu eliberarea de documente necesare începerii investiției!”, a spus Adrian Cozma.

9 comentarii

  1. Pamant Răspunde

    Adrian , iar ai fumat mult…

  2. sp Răspunde

    În toată treaba asta ceva șchioapătă. Adică școala a fost finalizată prin anii ’90 (1995 sau 1996) deci are cât are. Înainte absolut toți copii mergeau în blocul cu pricina. Țin minte și eu. Dacă după 25 de ani trebuie extinsă înseamnă că cineva nu a socotit proiectul cum trebuie iar când numărul elevilor scade drastic înseamnă că la celelalte școli din zonă bate vântul. Că nu are cum altfel. Iar aici vinovate sunt părinții și IȘJ.

  3. 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

    Este o prostie. Acolo am fost elev timp de 8 ani. Primele clase le-am facut in cladirea tip-bloc, iar din clasa a V-a “am avansat” in cladirea noua de langa parcul UFO. SI? Totul a fost bine, mersi! Cladirea tip-bloc este bine echipata si a functionat/functioneaza foarte bine fara probleme. Atunci care este problema, stimate domn Supozitor?!
    Mai ales ca, in zona/micro 17 scade drastic numarul elevilor. Pe vremea aia mai erau 2-3 clase machiare si la Blaga si la scoala Ion Creanga, iar acum de-abia se mai strang cat pentru clasele unde se preda in limba romana.

    Pentru cine sa construim, cand azi-maine Satul nostru Mare nu va mai avea tineri locuitori, asa de drastic scade numarul satmarenilor….

  4. Claudiu Răspunde

    Stimati concitadini, va rog mult, haideti sa il tratam educat pe alesul Aditza, dumnealui vrea sa m-ai participe, macar odata-n viata, la orele de gramatica a limbii romane. Si asta nu e neaparat rau. E doar un pic tardiv! Problema reala insa ar fi, printre multe altele, de care distinsul domn evoca foarte vocal cum ca s-ar ocupa (si rezultatele nu se vad absolut deloc), ca aceasta s-ar putea solutiona si prin alte demersuri decat a construi, doar pentru acest scop, o noua unitate de invatamant. Sau are norma partiala si la ISJ sau numai in alte domenii?

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Clar numărul copiilor a scăzut foarte mult. Acum pentru o falsă problemă de moment probabil creată artificial și de anumiți părinți să ne apucăm să construim mi se pare aiurea. Așa s-a modernizat acum 15 ani școala din Huta Certeze și înainte de predare s-a închis definitiv din lipsă de copiii. Dar o grămadă de bani au fost aruncați practic pe clădire. Și sunt sigur că nu e caz unic în județ. Și mai socotiți un lucru. Dacă prin absurd se obțin fonduri, avize etc. caresunt sigur că nu va fi așa până va fi noua clădire gata vor trece cel puțin 2-4 ani! Asta în cazul cel mai fericit. Și atunci ce am făcut?

  5. Adrian Răspunde

    Arian Adrian ce ai consumat iarbă sau lsd?
    Ce scoală nou vrei idiotule?
    A fost construit in 94 sau 95!
    Sunt scoli cu cladiri mult mai vechi de aprox 50 de ani.
    Te faci de răs Adriane!

  6. Danut Răspunde

    Domnule Adrian, ideea dumneavoastra pentru educatie e binevenita. Cel mai bine ar fi sa directionati fonduri catre scoala din orasul Ardud.
    Supraaglomerarea la Scola Lucian Blaga, Octavian Goga este consecinta destramarii unei scoli imensese din localitatea Ardud .
    Locuitorii orasului Ardud nu se mai pot bucura nici de scoala primara de calitate ce sa mai vorbim de gimnaziu si liceu.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Deci iată că de unde vin copiii în plus! Păi așa oricând și la orice școală poate apare o astfel de supraaglomerare artificială. Și atunci nu am înțeles, ce facem? Construim în veselie școli ca să stea apoi goale? În vestul către care tinedm și noi nu poți să-ți muți plodul așa după pofta ta. Sunt școli de stat foarte bune sau relativ bune și copilul merge la școala de care aparține. Rar se merge la altă școală. Așa nu se poate planifica nimic pentru viitor, nu poți anticipa de câți profi, clase sau dotări ai nevoie. Cui folosește?

  7. rusine Răspunde

    baaa iar l ati pus pe inaptu asta, el numa bate din gura, ca vrea, ca drege da nu face nimic plimba caii la ferma lui face bani de pe contracte pe lucrari cu mitica din odoreu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.