Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

VIDEO. Braconaj pe Someş. Descoperirea făcută de un bărbat cu caiacul

Braconaj pe Someş. Un bărbat care s-a plimbat cu caiacul pe Someş a avut surpriza să descopere cum se practică braconajul. El a filmat mai multe metode ilegale de capturare a peştilor.

Imaginile au fost surprinse în zona localităţii Odoreu, într-o zonă greu aceesibilă.

Este cunoscut faptul că în zona respectivă au loc frecvent astfel de acţiuni. Mai multe persoane au semnalat prezenţa unui grup care foloseşte frecvent plase pentru a prinde peşti.

4 comentarii

  1. Ion Răspunde

    Hopa surpriză!!! Acum 10-15 ani era la fel, și nu numai la Odoreu, ci și la Babasesti etc. Pe cei de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor, la care plătim ca oile taxa anuala, nu i-am văzut niciodată, cu excepția casierei, o individa tip precupeață, expeditivă și cu gura mare. In schimbul taxei anuale, pentru care respectivii nu par să facă nimik, pescarii sportivi prind peste din an in Paști, ajunge sa fie un eveniment cu incidență anuală să scoți un peste mai mare de un kil din Someș, in halul ăla s-a braconat. Practic, la vedere.

  2. Ion Răspunde

    Si ce masuri permanente se vor lua?

  3. Erdei Andrei Răspunde

    Buna dimineata !

    Cateva ganduri: in urma de mai bine de 15 ani , la postul de televiziune TVR , editia limba maghiara, un profesor de la nu stiu care facultate , a nu stiu carei Univeristati din Cluj spunea urmatoarele: Somesul de mai bine de 100 ani a fost , si urmele se gasesc si azi, din cauza exploatatiei miniere din Baia Mare, infestat cu cianura !!!!!!! Pestele s-a adaptat cumva , dar este impropriu consumului uman ! Ce pot oare sa spuna institutiile abilitate ? Ca doar informatia pe care v-o impartasesc vine din interiorul tarii , si nu de pe alt continent ! Daca institutiile stiu acest lucru ………de ce se mai elibereaza autorizatii de pescuit ?
    Doar cateva ganduri ……. ( un ultim gand: de cand cu emisiunea de la TVR , asa imi aduc aminte ca s-a mai intamplat o infestare- ……….care a avut rasunet foarte mare in Ungaria)

    • Cr7+ Răspunde

      @Erdei Andrei, pentru cultura ta generală țin să te informez că sarea din comerț este tratată cu E536 (ferocianură de potasiu) pentru ca sarea să nu se aglomoreze în cocoloașe la contact cu umiditatea din atmosferă. Așa că eu cred că ai răspunsul meu la faptul că oare interesează pe cineva ori ba prezența cianurii în Someș. Eu folosesc de decenii doar sare dură netratată de Praid. Și dacă sarea se aglomrerează scot ciocal și-l sparg. Punct. Și da este prezentă în apa din Someș cianura dar în urme. Cianura se folosea/folosește la extragerea aurului din preconcentratul aurifer sau eventual mai rar cuprifer. Deci unde se extrage plumb, zinc nu se folosește cianura în tehnologie Dar cianura este un fel de catalizator care teoretic se recuperează. Acum că nici o tehnologie nu e 100% și asta e drept.
      Și tot pentru cultura ta generală semințele de caise, prune sau de migdale conțin de asemenea cianură. De aia sunt așa amare. Dar nu cantități industriale. Nu te ambala de la orice. Ungurii au tendința să umfle artificial orice când ei sunt partea afectată. Așa e felul lor de a fi. Problema mare cu cianura este căî probabil s-a depus în mâlul râului și poate forma inclusiv complecși cu materia organică din mâl. Astea nu știu cine poate spune cât de stabile sau inerte mai pot fi. Eu nu aș mânca pește din Someș nici dacă aș fi plătit în aur cât e peștele în greutate.🤔🥴😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.