Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

VIDEO. Incendiu violent în județul Satu Mare. Casă în flăcări, zeci de animale în pericol

Luni după-masa, 2 octombrie, în jurul orei 14:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii sătmăreni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei  gospodării în localitatea Racșa, cu posibilități iminente de propagare la vecinătăți.

Pentru gestionarea situației de urgență, au fost direcționate echipaje din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș, a Punctului de Lucru Turț, și a Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate de 28 de pompieri militari. A fost solicitat, totodată, și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Racșa.

La sosirea forțelor de intervenție, s-a acționat pentru limitarea si localizarea incendiului la casele din imediata vecinatate, concomitent cu lichidarea incendiului care se manifesta violent la 2 magazii și la acoperișul celor două case de locuit ale gospodăriei. Intervenția a fost dificilă din prisma cantității însemnate de material combustibil depozitat în zonă și a distanțelor reduse între casele de locuit.

Pentru intervenție, autospecialele au fost alimentate de la fântânile din împrejurimi, sursele de apă fiind limitate. La fața locului s-a aflat și prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, precum și comanda ISU Satu Mare. În urma incendiului au ars anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 1000 m².

Au fost salvate casele de locuit din vecinătate, animalele din gospodărie respectiv aproximativ 30 păsări zburătoare si 4 porci. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

NU IMPROVIZAŢI!

Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu!


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.