Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Zeci de accidente grave în județul Satu Mare, în acest an. 14 persoane și-au pierdut viața

Zeci de accidente grave în județul Satu Mare, în acest an. Nu mai puțin de 14 persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci de persoane au fost rănite, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, joi, în cadrul unei conferințe de presă. 

În primele opt luni ale anului 2023, în perioada 1 ianuarie – 31 august, pe raza județului Satu Mare s-au produs 223 de accidente rutiere (41 de evenimente grave, 182 evenimente ușoare). Din cele 223 de accidente, 118 s-au produs în mediul rural și 105 în mediul urban. În urma evenimentelor rutiere înregistrate, a rezultat decesul a 14 persoane, rănirea gravă a 28 și rănirea ușoară a 12 persoane.

Raportat la principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, situația se prezintă astfel:

  • neadaptarea vitezei la condițiile de drum – 32 de cazuri;
  • abateri săvârșite de către bicicliști – 32 de cazuri;
  • neacordarea priorității pietonilor – 22 de cazuri;
  • nerespectarea distanței între vehicule – 22 de cazuri;
  • conducerea unui vehicul sub influența alcoolului – 17 cazuri.

De menționat că datele înregistrate în primele opt luni ale anului 2023 sunt mai bune față de cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut: ,,Putem observa faptul că, prin activitățile desfășurate de către polițiști, de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, s-a constatat o scădere a tuturor indicatorilor statistici, atât în ceea ce privește numărul de accidente rutiere, cât și numărul de persoane rănite”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Un comentariu

  1. Pistike Răspunde

    Deși sunt pe locul 2 în top, abaterile săvârșite de către bicicliști sunt în continuare IGNORATE TOTAL de către poliția rutieră!!
    Se apropie iar sezonul rece, când ziua este scurtă și se întunecă devreme, sunt curios câte acțiuni de conștientizare și apoi de sancționare la adresa bicicliștilor, care circulă fără cele mai elementare elemente reflectorizante, va organiza poliția rutieră! Căci sunt absolut convins că vom mai avea câteva victime și din rândul bicicliștilor, până la sfârșitul anului!!
    Dau câteva exemple de abateri pe care le fac bicicliștii, fără să fie sancționate:
    – circulă pe TROTUAR!!!
    – NU acordă prioritate de trecere pietonilor aflați pe trecerea de pietoni!
    – circulă pe întuneric fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și cu bicicletele neechipate corespunzător!!
    – NU se asigură la schimbarea direcției de deplasare!

    În plus, ca să-i saboteze, primăria a mai făcut și piste ilegale pe trotuar, uneori pistele sunt prevăzute cu stâlpi de iluminat chiar în mijlocul așa-zisei piste, de fapt o banală linie trasată pe trotuarele înguste și pline de mașini!!

    Deci, domnilor decidenți din poliția rutieră, dați jos ochelarii de cal și luați aminte la ce am scris mai sus!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.