Ultima actualizare: ieri, 19:37

Naţionale

Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători! Cât vor plăti românii pentru un kilogram

Carnea de porc se scumpește cu peste 20% în perioada sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, se găsea între 15 și 20 de lei pe kilogram, dar acum nu mai este disponibilă sub 25 de lei pe kilogram. Prețul porcului în viu” este de aproximativ 15 lei pe kilogram, potrivit Știri pe Surse.

Producția scăzută de carne de porc în România se cauzează importurilor mari (80% din consum) și dificultăților de creștere în zonele montane cu resurse limitate. Crescătorii cumpără cereale de la sătenii din zonele de câmpie. Unii cresc porci pentru consum propriu, alții pentru vânzare înainte de Crăciun. Creșterea purceilor aduce venituri suplimentare sătenilor, deoarece o pereche de purcei de două luni valorează 600 de lei, iar o scroafă poate avea minim opt purcei, scrie Antena 3.

Prețul unui kilogram de porc la viu la crescători variază între 9,20 și 9,50 lei, iar prețul este mult mai mare pentru porcii din rasa Mangalița, între 30 și 35 lei pe kilogram. În contrast, porcii din rase comune sunt vânduți cu prețuri cuprinse între 15 și 20 lei pe kilogram la viu și 25 lei pentru carcasă. Când crescătorii vând porci sacrificați și tranșați, prețul depășește 25 lei pe kilogram. Vânzările au scăzut cu 25% față de anul trecut.

Un comentariu

  1. c-block Răspunde

    Mi se pare și logic. An după an așa se întâmplă “pur întâmplător” în prag de sărbători. La anul când se decontează la alegeri să țineți minte asta. Dar ca de obieci memoria este scurtă la român. Ne merităm soarta. 😮🤢😢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.