Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Controale la centrul cu probleme din Satu Mare. Prefect: Se fac verificări

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a anunțat, luni, că se fac verificări la centrul ”O viața nouă” din Satu Mare, acolo unde zilele trecute a izbucnit un scandal, iar angajații se plâng că sunt hărțuiți de conducerea instituției.

,,Am cerut comisiei de control să verifice cele sesizate”, a spus prefectul Radu Roca, precizând, totodată, că s-a întâlnit cu președintele Asociației Eliezer, Anton Varga, cel care a semnalat problemele de la centrul ”O viața nouă” și care a sărit în apărarea angajaților.

Reamintim că mai mulţi angajaţi ai centrului “O viaţă nouă” din Satu Mare se plâng că ar fi hărţuiţi de către conducerea instituţiei. Deşi există tensiuni de mai mult timp, scandalul a izbucnit zilele trecute după ce ar fi dispărut pâinea şi chiftelele beneficiarilor. Au fost depuse mai multe sesizări la instituţiile judeţene şi la ministerul de resort, însă deocamdată nu a fost luată nicio măsură.

Unul dintre cei care au sărit în apărarea angajaţilor este preşedintele asociaţiei Eliezer, Anton Varga, care a şi expus problema.

Redăm integral punctul de vedere al DGASPC:

Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului a județului Satu Mare se delimitează de opiniile exprimate de domnul Varga Anton pe pagina sa de socializare și preluate de anumite ziare online privind relațiile de muncă dintre angajații unor servicii sociale subordonate precum și aprecieri la adresa conducerii acestora. Instituția noastră își canalizează atenția spre demersuri instituționale menite a promova bunăstarea, siguranța fizică și securitatea economică a tuturor beneficiarilor, scopul propus este ca beneficiarii să aibă un nivel crescut al calității vieții din punct de vedere psihologic, social și relațional.

Facem precizarea că toate aspectele problematice semnalate sunt verificate cu celeritate, toate sesizările formulate sunt analizate cu strictețe și rigurozitate, atât prin demersuri interne derulate cât și prin verificările efectuate de către instituții abilitate. Cu trimitere la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități “O Viață Nouă“ cu sediul în localitatea Satu Mare, str. Gorunului, nr. 22, județul Satu Mare, problematicile în discuție nu au fost confirmate. Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului a județului Satu Mare din perspectiva amplelor verificări interne derulate la serviciile sociale subordonate asigură controlul privind aplicarea legislației incidente și modului în care sunt respectate drepturile beneficiarilor, stabilind  obiectivele controlului intern astfel încât acestea să fie adecvate, corespunzătoare, rezonabile și integrate misiunii instituției, vizând calitatea vieții beneficiarilor și deopotrivă profesionalismul angajaților din cadrul acestor servicii sociale.

Edificator de subliniat este aspectul potrivit căruia instituția noastră cunoaște realitățile din serviciile sociale subordonate, are o preocupare sistematică în ceea ce privește calitatea vieții tuturor beneficiarilor, a condițiilor de viață și nutriție a acestora, dat fiind faptul că beneficiarii sunt oricum mult mai predispuși la a experimenta o deteriorare a calității vieții ca urmare a schimbării mediului de viață, alterării stării de sănătate, reducerii autonomiei funcționale și diminuării interacțiunii sociale.

Afirmațiile domnului Varga Anton reprezintă strict manifestări proprii asupra cărora nu putem stabili motivații. Asigurăm publicul de transparență și deschidere în legătură cu aspecte legate de obiectul de activitate al instituției, fără a disemina puncte de vedere formulate pe platforme online,  preocupându-ne constant de modalități de îmbunătățire a oricăror aspecte vulnerabile.


CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.