Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Cum să alegi un colțar extensibil care să se potrivească cu livingul tău

Să amenajezi o locuință este un proces plăcut dacă ai un plan bine pus la punct. Asta înseamnă că știi deja ce stil de design preferi pentru fiecare încăpere și, totodată ce paletă cromatică va predomina. Cea mai mare provocare o ridică de obicei mobilarea livingului, acesta fiind spațiul cel mai folosit de către toți membrii familiei. Dincolo de bibliotecă, rafturi sau alte accesorii, o decizie pe care trebuie să o iei de la început este tipul de mobilier dorit: canapea sau colțar extensibil?

Decizia se bazează de cele mai multe ori pe spațiul disponibil, însă este bine să ții cont de mai multe detalii atunci când alegi cea mai importantă piesă de mobilier din living. Ți-am pregătit în continuare câteva criterii care te vor ajuta să ai o perspectivă mai bună asupra modelului de colțar extensibil sau canapea potrivit casei tale.

Stilul de design interior

Înainte de a porni în căutarea modelului perfect, ar trebui să știi foarte bine în ce stil ar trebui să se integreze noul colțar extensibil. Alegerea lui ar trebui să se potrivească cu stilul livingului.

Stil modern-contemporan

Dacă ai un living în stil modern sau contemporan, optează pentru un colțar extensibil cu linii curate, un design minimalist și o paletă de culori neutre. Materiale precum pielea sau stofa groasă funcționează bine în acest decor. Poți alege și o canapea extensibilă cu 3 locuri dacă ți se pare mai potrivită această opțiune pentru spațiul de care dispui.

Stilul tradițional

Pentru un decor mai tradițional, ia în considerare un colțar cu design clasic, brațe rulate și culori neutre, discrete. Țesăturile mai groase, cum ar fi catifeaua sau pielea, pot adăuga o notă luxuriantă spațiului. Caută modele de colțar cu detalii ornamentate care se potrivesc cu eleganța atemporală a stilului tradițional.

Stilul scandinav

Într-un interior cu tematică scandinavă, prioritate au funcționalitatea și simplitatea. Un colțar simplu, cu picioare din lemn natural și culori deschise, pastelate, ar fi o alegere excelentă. Acest stil are ca scop crearea unei atmosfere primitoare, așa că este bine să alegi un model care îmbie la petrecerea timpului în această cameră.

Stilul industrial

Într-un spațiu de inspirație industrială, orientează-te spre un colțar extensibil cu un aspect robust și urban. Caută modele cu rame metalice expuse, tapițerie din piele deteriorată și tonuri întunecate, pământii. Acest lucru se va îmbina perfect cu estetica designului industrial.

Bugetul de care dispui

În general, bugetul pentru mobilier trebuie să fie unul destul de generos dacă vrei anumite funcționalități. Când vine vorba despre alegerea unui colțar extensibil, este bine să ții cont de câteva criterii care pot influența prețul acestuia.

Materialul din care este realizat colțarul extensibil

Alegerea materialelor poate influența foarte mult prețul. Canapelele din piele tind să fie mai scumpe decât cele din stofă. În plus, țesăturile premium sau opțiunile unice de tapițerie pot avea un cost mai mare. Este bine să alegi materiale de calitate, care rezistă mai bine în timp, deși costul inițial poate fi mai mare.

Opțiunile de personalizare

Unii producători oferă opțiuni de personalizare pentru colțare sau canapele, permițând alegerea materialului, culoarea și chiar dimensiunea. Deși acest lucru poate fi puțin mai scump, este o soluție pentru a te asigura că noua piesă de mobilier se potrivește spațiului de care dispui, dar și cromaticii pe care ai ales-o deja pentru living.

Alege culorile sau imprimeurile potrivite

Culoarea canapelei sau a colțarului este importantă în estetica generală a livingului. Nuanțele potrivite fac ca această piesă de mobilier să devină un element central al camerei, așadar asigură-te că le alegi pe cele potrivite.

Dacă vrei o cameră minimalistă, iar spațiul nu este foarte mare, culorile neutre sunt o variantă potrivită. În schimb, dacă dispui de suficient loc, poți opta și pentru modele cu un imprimeu mai încărcat – vor atrage cu siguranță atenția.

În cazul în care ai animale de companie sau pur și simplu colțarul extensibil riscă să fie murdărit adesea, optează și pentru adăugarea unei huse de protecție. Te va salva de nevoia de a chema des profesioniști pentru curățarea canapelei sau a colțarului.

Alegerea unui colțar extensibil perfect pentru familia ta implică o analiză atentă a stilului de design interior, a bugetului și a preferințelor tale de culoare. Nu uita că această piesă de mobilier nu trebuie să fie doar plăcută din punct de vedere estetic, ci și să ofere confort și funcționalitate. Explorează mai multe opțiuni și găsește-o pe care se potrivește livingului tău.