Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Sătmăreanca Simona Miculescu, aleasă în funcția de Preşedintă a Conferinţei Generale UNESCO

Ambasadoarea Simona-Mirela Miculescu, din municipiul Satu Mare, a fost aleasă, la Paris, într-o ceremonie specială, în funcția de Președinte al celei de-a 42-a Conferințe Generale a UNESCO.

Este prima femeie ambasador din România care va conduce un organism internațional, al treilea cetățean român după Nicolae Titulescu și Manea Mănescu care reprezintă România în calitatea de președinte al unei organizații mondiale.

Simona Mirela Miculescu este prima femeie purtător de cuvânt din istoria Ministerului Afacerilor Externe, prima femeie din istoria diplomatică a României cu rang diplomatic de Ambasador, prima femeie care a condus Misiunea Permanentă a României pe lângă Națiunile Unite.

În discursul său de investitură, Simona îMiculescu a făcut un apel la unitate, dialog și solidaritate internațională.

„Vin în fața dumneavoastră cu o viziune. O viziune pentru acțiune. Un îndemn să respectăm fundamentul Constituției UNESCO conform căruia pacea trebuie să se întemeieze, dacă nu va eșua, pe solidaritatea intelectuală și morală a omenirii. Să depășim granițele. Să sfidăm diviziunile. Ne aflăm în pragul unor mutații profunde. Responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi – atât a statelor membre, cât și a Secretariatului – de a le ghida în direcția cea mai bună“, a subliniat a Miculescu.

 

3 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Tanti e neaoș bucureșteancă de decenii. Că vine la Sătmar odată la secol numai când primașul i-a dat diploma de cetățeancă de onoare al urbei că în rest ……😮

  2. Ion Răspunde

    Ne mândrim cu Simona Miculescu si o felicitam.
    Bravo Simona!

  3. Gabor McPalinka Răspunde

    Alta fosila parvenita platita cu sume obscene pentru a freca menta fara a aduce un beneficiu omenirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.