Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Dezmembrare auto ilegală în curtea unui sătmărean. A ars plasticele şi a poluat zona

Dezmembrare auto ilegală în curtea unui sătmărean. Ca urmare a faptului că la nivelul comunei Săcăşeni au fost inregistrate mai multe plângeri ale cetăţenilor care domiciliază pe raza teritorial-administrativă a comunei privind disconfortul creat din arderea unor deșeuri, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat verificări de specialitate, beneficiind de sprijinul unor reprezentanți ai Secției 6 Poliție Rurală Tășnad din cadrul I.P.J. Satu Mare.
S-a constatat că o persoană din localitate a efectuat activități de dezmembrări auto fără a deține autorizațiile prevăzute de lege.
Deșeurile rezultate din activităţile menționate – plastice, textile, cauciuc, filtre, cabluri ș.a.- au fost eliminate, prin incinerare direct pe sol.
Pentru faptele săvârșite, titularul activității a fost sancționat cu amendă contravențională și au fost impuse măsuri pentru conformare la prevederile legale din domeniul protecției mediului.
Aspectele care intră în competența de soluționare a altor instituții, vor fi soluționate de către acestea.

9 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Idiotul și-a dat foc și la copacii din curte! Din ce se vede ăsta mai mult arată a groapă de gunoi decât ceva de dezmembrare. Ca să fie conformă și să se autorizeze (probabil-sigur i s-a pus în vedere prin PV) omul are nevoie de o grămadă de lucruri, de turnat platforme de beton, separatoare de ulei și loc pentru colectare separată a tipurilor de deșeuri pe care le produce prin dezmembrare. Astea pe lângă mulți bani de investit în asta. Mă îndoiesc că le are sau își va da interesul.

    • K9 Răspunde

      In crucisor se arde plastic si cabluri , se arde tot.

      • ecologist Răspunde

        Nu cred că nu se știe. Problema este că interesează asta ori ba pe cine trebuie. Nici cazul de față nu cred că e de azi-de ieri. Numai privește mizeria din poză, îs vreo 10 mașini făcute țăndări acolo. Dar neșansa lui probabil a călcat pe bătătura cuiva din sat.

  2. chim Răspunde

    arderea pladticelor de orice fel duce la gaze toxice provocatoare de cancer ,in Hu iei min 6 luni inchisoare…..

    • Potochi Răspunde

      Si cine-i curios de hu? muta-te acolo, nu te tine nimeni aici.

      • ecologist Răspunde

        Nu e vina noastră că ție îți pace să stai în jeg. Omul a vrut să dea exemplu că e treabă gravă și ar trebui sancționat drastic. Asta cu amenda probabil va contesta și va tărăgana totul că nah suntem pevecistăpâni și știm noi mai bine ca alții ce și cum. Este foarte reprobabil ce a făcut acolo. Plus că arzând acele plastice s-a otrăvit singur. Am mari îndoieli că a purtat mască de protecție. Pentru că din arderea plasticelor ies foarte multe treburi foarte toxice. Pentru documentare caută accidentul de la Bhopal (India) din 1986 al lui Union Carbide. Și acolo a pornit totul de la gestionarea și reciclarea necorespunzătoare a deșeurilor periciuloase. Bine, la scară mare care dă deja spre inconștiență crasă. Așa că faceți bine și nu mai dați foc nici la flacoanele de plastic. Ce rezultă nu se vede dar se adună în atmosferă. În rest lectură plăcută.
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Catastrofa_de_la_Bhopal

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    La trecerea la nivel cu CFR din Apa este o dezmembrare care arunca resturile de masini intr-o groapa …Politia Locala Apa va rog sa le faceti o vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.