Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Ei sunt criminalii din Sibiu. Au fost daţi în urmărire internaţională! Cum au acţionat

Tribunalul Sibiu a emis duminică, 19 noiembrie, mandate de arestare în lipsă pe numele celor trei suspecți care l-au bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu. Bărbații figureză acum pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată, transmite Agerpres.

UPDATE: Poţiţia Română anunţă, duminică, prinderea a doi dintre suspecţii în cazul torturării și uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/foto-cei-trei-ucigasi-ai-milionarului-din-sibiu-au-fost-dati-in-urmarire-politia-le-a-publicat-numele-si-fotografiile-2584863

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Potrivit Poliției Române, Cosmin Costinel Zuleam este născut în 1992 şi are domiciliul în localitatea Horezu Poienari, judeţul Dolj.

Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă sunt născuţi în anul 1988 şi au domiciliul în comuna Zaval, judeţul Dolj.

Cei trei bărbaţi au fost identificați recent de anchetatori, la 10 zile de la crima din Sibiu, însă nu au fost prinşi de autorităţi şi „este posibil să fi părăsit țara”. În acest caz a fost arestat preventiv un bărbat din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, acuzat că este complice cu cei trei criminali, el fiind cel care i-a adus la Sibiu.

Ei l-au legat pe omul de afaceri din Sibiu de mâini și de picioare și l-au bătut, apoi l-au acoperit cu un covor, și i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În momentul agresiunii în casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, aceasta din urmă fiind amenințată cu pistolul.

L-au chinuit înainte să moară

Conform declarațiilor șefului Poliției Sibiu, în cadrul anchetei au fost analizate imagini provenite din peste 100 de locații, acoperind o arie de 10 kilometri pătrați în Sibiu și comuna învecinată, Șelimbăr. De asemenea, polițiștii au studiat materiale video din 67 de locații, însumând peste 1.000 de ore de înregistrări.

Femeia din grup a închiriat un apartament pentru trei nopți, însă ea și unul dintre bărbați au părăsit orașul înainte de comiterea jafului și a crimei.

Potrivit anchetatorilor, suspecții au supravegheat casa victimei încă din noaptea de 4/5 noiembrie. Cei trei bărbați implicați în fapta penală au escaladat gardul și s-au ascuns în podul unei case aflate vizavi de locuința lui Adrian Kreiner, de unde au monitorizat mișcările.

Au legat și torturat victima

La data de 6 noiembrie 2023, la ora 02.23, suspecții au părăsit podul, au forțat gardul imobilului victimei, au pătruns în curte, au deșurubat becurile și au intrat în garaj, așa cum a precizat procurorul de caz. Al treilea suspect a rămas în stradă și a intrat în casa victimei mai târziu.

În seara atacului, două femei au ieșit din imobil, moment în care infractorii au presupus că fiica și concubina victimei au părăsit casa.

Victima a fost imobilizată, legată la mâini și picioare, fiind găsită în această poziție de către polițiști.

Victima a fost legată în sistem arbatahart, spun polițiștii. Acesta e un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care se instalează rapid și conduce la paralizie. Legătura aceasta este o formă de tortură, unde durerea e extremă pentru a determina victima să dezvăluie locul unde are bani sau obiecte de valoare. La plecarea din locuință după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura pe care victima adormise.

Hoții l-au bătut până ce bărbatul a intrat în comă. Apoi, au amenințat-o pe fiica lui de 23 de ani cu un pistol și i-au cerut să spună unde ține tatăl ei banii. După ce le-a indicat suma pe care o avea în portofel, o suma infimă de 40 de euro și aproximativ 100 de lei, a fost amenințată cu pistolul de unul dintre infractori unde sunt banii. Mai mult, acesta chiar a încărcat arma și i-a pus-o la tâmplă pentru a o intimida. Fiica omului de afaceri a auzit de mai multe ori întrebarea “unde sunt banii“, adresată în limba engleză.

Adrian Kreiner a fost torturat să spună unde ține banii

Adrian Kreiner a fost torturat să spună unde ține banii

Sistemul de supraveghere al casei era funcțional, însă sistemul de alarmă nu era activat, victima fiind la parter în momentul pătrunderii suspecților. Aceștia au fost surprinși de apelul la 112 al fiicei victimei, moment în care au luat ce au găsit și au fugit.

Unul dintre suspecți avea informații despre imobil, iar în interiorul acestuia nu existau camere de supraveghere. Infractorii au folosit un felinar și au creat un scurt circuit pentru a face întuneric.

Adiran Kreiner nu le-a dat criminalilor cifrul de la seif

Conform oficialilor, cei trei suspecți au sustras 16 ceasuri, dar nu și alte bijuterii sau sume de bani, contrazicând astfel informațiile inițiale care indicau o sumă de 200 de mii de euro. Seiful nu a fost deschis, întrucât victima nu a dezvăluit codul.

 

6 comentarii

  1. gogu Răspunde

    politia romana-incompetenti, bombardieri, cultul personalitatii, metrosexuali. pizdificati. ne faceti de ras pe astia mai batrani. RUSINE SA VA FIE!!

  2. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Cam prea multe rateuri în ultima perioadă. Vezi cazul de la Arad încă neelucidat, accidentul de la 2 Mai sau cazul Crevedia etc. Noi ca cetățeni onești avem nevoie de poliție profesionistă și nu de scuze. Asta ca să ne simțim în siguranță față de derbedeii care au cam luat-o razna de o vreme. Și în acest caz un om a fost bătut de oamenii legii fiind confundat. Nu cred că scrie undeva că așa se procedează. Și dacă stau și mă gândesc la evidența populației pe lângă nume sau pe lângă declarațiile martorilor care culmea l-au indicat mai există și CNP-ul. Asta dacă sunt doi oameni cu același nume ar putea fi util, nu? Sper ca măcar de data asta vor fi prinși aceștia. Că la cum au procedat practic pot intra peste oricare dintre noi și te trezești în propria casă legat fedeleș. Nu? Toate au totuși o limită iar asta este mult peste.

  3. H&R Răspunde

    Dolj. Asta spune cam tot

  4. dolj Răspunde

    și zugravul criminal din micro 14 de unde-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.