Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Afacerea cu mame surogat. O tânără din Satu Mare se oferă să nască un copil

Afacerea cu mame surogat racolate din România continuă, deși sunt comise fapte ilegale, iar autorităţile române cunosc situația, în vară fiind identificată o astfel de rețea de trafic de persoane.

La peste două luni de când PRESShub a sesizat existenţa grupului de Facebook „Mamă purtătoare, mamă de surogat, mamele-surogat”, acesta este în continuare activ, cu un număr şi mai mare de membri, fiind o interfaţă pentru reţelele de trafic de persoane. Preţurile anunţate sunt de 30-40.000 de euro.

Mai mult, au apărut şi alte grupuri care funcţionează la fel: Tinerele sunt tentate cu sume de bani generoase, însă nu îşi primesc niciodată recompensa promisă, ci doar sunt amăgite şi prinse într-o situaţie fără întoarcere.

Citește și: O afacere care a explodat în România: mame surogat. Tinerele sunt racolate la vedere

PRESShub semnala, la finalul lunii august, existenţa unui grup de Facebook care a devenit o veritabilă bursă pentru racolarea tinerelor din România, Republica Moldova sau Ucraina, care să devină mame surogat. O acoperire pentru traficul de persoane, grupul nu a fost închis sau deranjat.

„Bună, mă numesc Fabiola, am un băiețel de 12 ani perfect sănătos, eu am 31 ani și aș vrea să devin mamă surogat, sunt din jud Satu Mare! Nu sunt căsătorită îl cresc singură pe fiul meu! Cei interesați mă găsiti în pv!”, transmite ea.

Din comentarii, se vede că deja a găsit doritori.

Articolul pe larg: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.