Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO. Protest la Ambulanța Satu Mare. Lider de sindicat în greva foamei

Protest la sediul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare, după ce președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș, a intrat în greva foamei din cauza nerecunoașterii condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea.

Comunicatul transmis de Sindicatul Ambulanța Satu Mare:

,,Dupa 7 ani de lupta sindicala, in 2021, odata cu votarea legii nr. 5-privind Statutul personalului profesionist operativ de interventie din cadrul serviciilor civile care asigura asistenta publica medicala de urgenta si prim ajutor califica , perceptia angajatilor din serviciile de ambulanta a fost ca in sfarsit munca lor este recunoscuta, apreciata si rasplatita. Au urmat ani de asteptare, pandemie, rabdare, ani in care aplicarea legii a fost sistematic suspendata din diverse motive, pe care toti le-am inteles, pentru-ca cetatenii au avut nevoie de serviciile noastre mai mult ca oricand.

Acum consideram ca a venit si randul nostru. Domnii deputati au considerat ca nu meritam recunoasterea conditiilor de munca deosebite sau speciale si intr-o singura zi au anulat toate eforturile pe care le-am depus, prin respingerea articolului care prevedea recunoasterea conditiilor deosebite de munca. Singura forma de lupta ramasa presedintelui F.N.S.A.R. Gheorghe Chis este greva foamei ceea ce a si facut in fata parlamentului, iar noi la nivel de organizatie judeteana am hotarat un PROTEST, in acest sens aratandu-ne sustinerea in demersul dansului. La sediul S.A.J. Satu Mare vor avea loc proteste intre orele 10-12, pana la solutionarea favorabila a cererilor noastre”.

4 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Ziua și protestul, normal dacă guvernul a cedat la o categorie de paraziți,acum toți cer salarii mărite. La privat cu voi, că numai greve sunt dar demisii ioc. Iobagii din privat să muncească până mor pe salarii mizere să îngrașe grofii bugetari. Totul e politică,cu 6 milioane de pensionari, asistați sociali și bugetari alegerile sunt câștigate. Fraierii din privat nu contează, oricum în curând vor fi mai mulți asiatici.

  2. vadimT Răspunde

    Rusinica!
    Nu se satura nici unu de bani, trebuie sa se rotunjeasca la burtica 🙂
    Haideti la privat! Unde-s directorii? Ei nu participa?

  3. Richi Epoveri Răspunde

    Probabil liderul tine post negru pana la Craciun,de-aia e in greva foamei ?!Pusca doi iepuri dintr-un foc,odata ca tine post sa fie iertat de pacate ,apoi se lauda ca face greva foamei !Cine dreaq sa-i mai inteleaga pe toti smekerii care cer si iar cer salarii marite ??!!La Finante putini sunt care iau salarii sub 10.000 de lei,in sanatate la fel,profesorii aproape la fel,smekerii din administratia locala de asemenea…etc. !

  4. Altu Răspunde

    Este o vorbă “nu e prost cine cere,prost e cine dă”. Până când în urma acestor proteste statul va tot da, vor fi mereu proteste. De ce nu ar fi, dacă tot timpul primesc. România este țara bugetarilor și a pensionarilor, ceilalți nu contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.