Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTO/VIDEO. Drum spectaculos inaugurat în județul vecin. Concurență pentru Transfăgărășan

Transfăgărășanul are concurență. A fost deschis un drum spectaculos în județul Bihor: are 81 de kilometri și face legătura între defileul Crișului Repede și Țara Beiușului.

Drumul Apusenilor – sau proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni”, cum e denumit în acte – are în total 81 km, din care 56 km pe teritoriul județului Bihor, unde a însemnat reabilitarea DJ 764 Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale și transformarea în DJ 108J Stâna de Vale – Coada Lacului a unui fost drum forestier care avea lățimea maximă de 3,8 metri în cele mai largi părți ale sale, informează Bihoreanul.

„Acest drum face legătura între Defileul Crișului Repede, o zonă turistică importantă a județului Bihor, și Țara Beiușului, zona Munților Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeți, în plină dezvoltare și Defileul Crișului Repede cu Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone și face legătura dintre județul Bihor și județul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat luni, pentru Agerpres, vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

De asemenea, tot în județul Bihor, acest proiect a inclus și modernizarea DJ 108K Remeți – limita cu județul Cluj, de 13 km, tronson dat în folosință în toamna anului 2021, ceilalți 56 km fiind deschiși circulației în urmă cu o lună.

În Bihor proiectul a avut o valoare de 182 milioane lei, ceea ce înseamnă un cost de 3,25 milioane lei/km.  Cei 25 km din județul Cluj, realizați prin modernizarea DJ 764B și DJ 108K, au costat 132 milioane lei, adică 5,28 milioane lei/km, acest tronson fiind deschis circulației în vara anului curent.

3 comentarii

  1. ion Răspunde

    Ei au un Bolojan…..
    Noi avem un Pataki….. campion la jocuri online …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.