Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

FOTOGALERIE. Drum modernizat între Satu Mare și Sălaj. Legătură rapidă și sigură

Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani. Drumul județean DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 196 Corund – Bogdand – Hodod limită cu județul Sălaj, a fost modernizat cu fonduri europene pe o lungime de 38 de kilometri și asigură acum o legătură rutieră rapidă și în condiții de siguranță între județele Satu Mare și Sălaj.

Am reușit ca dintr-un drum județean care avea numeroase porțiuni de pământ, să construim unul dintre cele mai moderne tronsoane rutiere din județ. Prin această amplă investiție, scopul nostru este să impulsionăm dezvoltarea socio-economică a întregii zone. Vrem să atragem noi investitori și să oferim condiții bune de trai locuitorilor din această parte a județului. De asemenea, prin modernizarea acestui drum am creat toate condițiile pentru a dezvolta legăturile turistice către cramele din Beltiug și Dobra, către ștrandul din Beltiug, conacul Degenfeld și castelul Wesselényi din Hodod” – a precizat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la inaugurarea traseului.

De-a lungul drumului modernizat au fost construite două poduri noi, unul în Hodod și unul spre Hurezu Mare și au fost reabilitate alte două poduri la intrarea în Hurezu Mare. În zonele cu treceri pentru pietoni, iluminatul public s-a realizat cu panouri fotovoltaice, fiind montați 20 de stâlpi și 20 de console cu lampă cu lumina focusată pentru indicatoarele “Trecere pentru pietoni”. Pentru a se asigura o bună scurgere a apelor pluviale, s-au realizat șanțuri noi, rigole și podețe. De asemenea, au fost amenajate 15 stații de autobuz în afara carosabilului, au fost construite drumuri laterale și 259 de accese la proprietățile riveranilor. Pentru o mai bună siguranță a circulației rutiere, au fost montați parapeți, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice și s-au trasat marcajele rutiere longitudinale și transversale.

Prin modernizarea acestui tronson sunt deserviți peste 13.000 de locuitori ai județului Satu Mare. Această amplă investiție leagă două drumuri naționale, facilitând accesul către Zalău, Cluj-Napoca și Baia Mare. Proiectul are un impact benefic asupra traficului, deoarece timpul parcurs între județe a fost redus cu 25%, viteza medie de deplasare a autovehiculelor crescând de la 48 km/h la 60 km/h.

Proiectul de modernizare a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar valoarea totală a investiției este de 94.013.184 lei.

 

 

6 comentarii

  1. Feri Poker Răspunde

    Era mult mai important de reabilitat DJ193 decat acest drum intre aceste localitati care oricum aveau acces cu drumuri asfaltate la DN19 !!Dar avand in vedere cine e la conducerea Consiliului Judetean szatmarnemeti…e clar cine a avut prioritate !!

    • asa Răspunde

      Pentru tine eventual! Tu habar nu ai ca drumul asta nu a fost reabilitat din anii 80 si e drumul cel mai scurt dintre Satu Mare si Cehu Silvaniei. Dar tu iti dai aici cu parerea pentru ca nu ai umblat pe drumul ala decat evebntual ocazional , dar trebuia sa mergi tu o viata in fiecare saptamana pe drumul ala si mai vorbeam dupa aia despre prioritati.

      • altu fără bmw Răspunde

        Pentru fiecare drumul important este cel pe care circulă. Și drumul ăsta a fost reabilitat din 80 încoace de cel puți 2-3 ori, ultima oară acum vreo 8-10 ani. Faptul că se lucrează prost calitativ, se face economie la mixtură și la stratul de uzură și nu se lucrează la fundația drumului e altă treabă. Nici lucrarea asta la stilul cum se lucrează nu știu cât va ține. Dar suntem în prag de alegeri de tot felul și tocmai de aceea vine mănușă pentru unii o astfel de lucrare pentru securizarea unor voturi.

  2. Pisti Răspunde

    Feri Poker Când ai umblat pe drumul Supuru de Jos -Hodod?Ai văzut cum a arătat drumul respectiv,sau numai vorbești sa nu taci.

    • Feri Poker Răspunde

      De ce nu s-a reabilitat drumul respectiv,de ce trebuia facut un alt drum, “prin capatul ograzii” ???!!!

  3. eu Răspunde

    pentru ca este mai scurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.