Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Legea ce prevede majorarea salariilor angajaților CNAS, adoptată! Angajații au oprit protestul

Protestul din Piața Victoriei din București la care urmau să participe salariații Caselor de Asigurări de Sănătate a fost anulat, a anunțat marți, 14 noiembrie, Blocul Național Sindical. De asemenea, s-a terminat și protestul general, început acum două săptămâni, cauzat de faptul că salariile nu au mai crescut din 2018.

Proiectul de lege care asigură majorarea salariilor pentru angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 203 voturi pentru, unu contra și 55 de abțineri.
„Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.
Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS.
În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați.
Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj.”, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu.

Un comentariu

  1. E Răspunde

    Bravo!!!Sper ca dupa majorarea salariilor angajaților CNAS(Satu Mare) o sa si raspunda cineva la telefon!!!
    Deocamdata asculti robotul,te indruma la anumite numere de telefon,dar oricare formezi,nimeni nu raspunde!Mentionez ,ca inainte de greva am incercat de mai mai multe ori sa sun.Dar fara succes.
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.