Ultima actualizare: azi, 13:12

Naţionale

Secretarul general al PSD: Toate pensiile vor crește din ianuarie 2024, și în septembrie din nou

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a transmis un comunicat de presă în care vorbește despre majorarea pensiilor. El spune că din ianuarie 2024 vor crește toate pensiile, după care în luna septembrie se vor mări din nou.

Redăm integral mesajul transmis de Paul Stănescu:

PSD și-a asumat majorarea pensiilor și s-a ținut de cuvânt o dată în plus. Mă bucur că am reușit să convingem și partenerii de coaliție să mergem mai departe în Parlament cu legea pensiilor, pentru că acest acord reprezintă o decizie corectă și de bun-simț. Este drumul normal spre decență, spre o Românie mai echitabilă.

Rațiunea, dialogul politic civilizat și așezat, dar mai ales respectul față de cei care au muncit și au plătit taxe pentru această țară, au avut câștig de cauză și de această dată, în fața trăncănelii politice inutile și isterice.

Chiar dacă nu avem nevoie de niciun sprijin politic suplimentar pentru a adopta proiectul legislativ, cred că este o obligație morală și a celorlalți să spună ”DA” unei legi care majorează pensiile de două ori în anul 2024. În caz contrar, să explice chiar propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor legitime ale părinților și bunicilor lor.

Așteptăm de la AUR și USR să lase ipocrizia la o parte. Altfel, vorbim de demagogie și de rea-voință, când găsesc tot felul de pretexte și susțin că nu pot fi crescute pensiile, pentru că nu există bani.

Principiul PSD este unul simplu și clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici.

Această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, apoi din septembrie se vor mări din nou, dar diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru ceilalți.

 

2 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    De ce nu începeți de la 01.01.24 cu legea pentru eliminarea inechitatilor și de la 1 septembrie cu indexarea? Minciuni, minciuni, minciuni,….. și tot asa mai departe. Legea 127/2019 a fost promulgată și publicata în M.Of. și “se tot aplica”. Da, se aplică MINCIUNI. Vă mai crede cineva? Ăla care va crede ori e prost, ori e tâmpit!

  2. Lili Răspunde

    Partidul a dat și tot partidul n-a luat.
    Parcă treburile astea sunt de competența guvernului sau nu mai contează nimic, nicio regulă, în această țară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.