Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

”Luminătorii Satelor” Satu Mare: evenimentul ajunge la cea de-a XIII-a ediție

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, miercuri, 8 noiembrie 2023, de la ora 17:00, la Casa Meșteșugarilor, str. Ștefan cel Mare, nr. 18, Satu Mare, va avea loc Gala de Premiere ,,Luminător al Satelor”, în cadrul căreia vor primi titlul de „Luminător al Satelor” 10 sătmăreni.

Intrată deja în tradiția culturală a Sătmarului, manifestarea ,,Luminătorii Satelor”, unică în țară, răsplătește în fiecare an personalitățile culturale locale care și-au adus contribuția la dezvoltarea spirituală a comunităților din care provin. În cadrul evenimentului va fi omagiată Emilia Zamfira Grosoș, meșter popular în arta țesutului, a creării costumului tradițional codrenesc, laureată cu titlul de „TEZAUR UMAN VIU” 2022.

,,Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidențiați oamenii care prin eforturile lor au luminat viața culturală a comunităților din care provin, de a recunoaște public meritele acestor oameni. Luminătorii satelor au fost și vor rămâne modele pentru toți cei care pot conștientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Județul Satu Mare este singurul din țară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale și spirituale de pe întreg cuprinsul județului”, spun organizatorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.