Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

PERCHEZIȚII. Lupte între câini organizate în Satu Mare. Un bărbat a fost reținut

Percheziții în județul Satu Mare, la un bărbat care organiza lupte între câini. Individul a fost reținut pentru 24 de ore.

Ce spune poliția:

,,La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Biroul pentru Protecția Animalelor au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și un mandat de accesare a sistemelor informatice, în județul Satu Mare, într-un dosar în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale și cu animale.

Astfel, polițiștii au identificat 65 de animale de specie canină, despre care ar exista suspiciuni cu privire la participarea acestora la lupte. În urma activităților desfășurate, față de un bărbat de 49 de ani, din localitatea Tășnad, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, pentru dispunerea măsurilor legale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare, a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Sursa: IPJ Satu Mare

4 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Eu atât aș sublinia că ținerea și antrenarea de astfel de câini în număr așa de mare – 65 – presupune multe lucruri. Numai câtă hrană le trebuie zilnici, cel puțin 0,5 kg/zi x 65 = 32,5 kg zilnic, adică un sac mare de hrană uscată zi după zi !!!! Și aici să mai socotim și lătratul că doar câinele latră bugăt, mai ales dacă e de astfel de rasă. Refuz să cred că indiferent de cât de retrasă era poziția locului nu a observat nimeni nimic până să se ajungă în halul ăsta. De ce trebuiește în țara asta să tot așteptăm să se facă ceva când deja este putred??? Mai repede nu se putea????

    • Frak Răspunde

      Face asta de cel putin 2 ani. Si da, mai repede nu se putea, pentru ca militia nu avea de unde sa stie, pentru ca nimeni din zona nu zicea nimic din motive evidente, daca dai o simpla cautare pe goagal despre cine este personajul implicat.

  2. goguta Răspunde

    Ceva este putred aici. Amanajarea era facuta pentru asa ceva(ringul, crescatoria etc.) Cainii astia nu sunt luati de pe strada sau de la prieteni, au un profil genetic, crestere, antrenament. Stiu asta de prin anii 2000, cand nu orice caine ajungea campion. Cred ca este vorba de pariuri online sau fizice. Asa ceva costa mult sa fie doar pentru distractie.

  3. goguta Răspunde

    Am uitat, tratament facut de cineva de specialitate. Nici un caine nu castiga fara nici o rana chiar daca este cel mai bun. Trebuie tratat, cusut, recuperat de catre un veterinar, pentru ca daca este foarte bun are un pret mare prin descendenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.