Ultima actualizare: azi, 18:42

Locale

Se introduce parcarea cu plată în zona centrală a municipiului Carei

Începând din ianuarie 2024, la nivelul Careiului va fi introdus sistemul de parcare cu plată în zona centrală, pe tronsoane de pe următoarele străzi: 1 Decembrie 1918, Piața Avram Iancu, Piața 1 Mai, Calea Armatei Române, Bulevardul 25 Octombrie, anunță Primăria Carei. Tot ianuarie 2024, la Serviciul Parcări din cadrul DSPL Carei se vor putea depune cereri pentru cei care doresc abonamente pentru parcările cu plată din oraș.

Abonamentele vor fi emise trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de opțiunea solicitantului. Cei care vor dispune de acest abonament nu vor avea un loc de parcare în exclusivitate, putând să își parcheze autoturismul pe oricare din locurile libere în parcările cu plată din oraș.

Abonamentele la purtător sunt pentru persoanele fizice și juridice și vor costa 120 lei/trimestru, 200 lei/semestru, respectiv 300 lei/an. Societățile bancare vor plăti 600 lei/an/autovehicul în locurile rezervate pentru societățile bancare, iar unitățile hoteliere câte 1.200 lei/an în locurile rezervate unităților hoteliere.

Parcarea va putea fi plătită prins SMS sau cu card bancar. Taxarea se va face de luni până vineri, între orele 8.00- 17.00.

Cei care nu dispun de abonamente, vor putea plăti 2 lei/jumătate de oră, 4 lei/oră și 10 lei/zi, atât pentru persoanele fizice cât și cele juridice, la parcometrele care vor fi montate în oraș, prins SMS sau cu card bancar.

Taxarea se va face de luni până vineri, între orele 8.00- 17.00.

 

2 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Pe când parcări cu plată și în comune?

  2. Anita Sonia Stefanut Răspunde

    Deosebit! Fix asta lipsea, în condițiile în care cade tencuiala în mijlocul orașului, copacii cad pe mașini, câini sunt în lumea lor, tot în mijlocul orașului, toată vara miroase amețitor…. parcări cu plata asta-i cireașa de le tort! Bravoooooooo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.