Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

VIDEO. Angajații nu renunță. O nouă zi de proteste la DSP Satu Mare

Angajații Direcției de Sănătate Publică Satu Mare au protestat, vineri, din nou, în fața instituției pentru salarii mai mari. Angajații au purtat pancarte cu mesajele ”Vrem salarii decente!”, ”În pandemie am contat, astăzi ne-ați abandonat!”, ”Mereu sacrificați și niciodată respectați”

 Angajații DSP susțin că legea care majorează salariile angajaților din casele de asigurări de sănătate și a angajaților direcțiilor de sănătate publică a fost votată doar în favoarea salariaților caselor de asigurări, nu și pentru angajații direcțiilor de sănătate publică. Prin această măsură discriminatorie, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică vor rămâne din nou “Cenușăreasa sistemului public de sănătate” .

Sindicaliștii anunță că opresc plățile către spitale și asigurarea cu medicamente:

,,Legea care majorează salariile angajaților din casele de asigurări de sănătate și a angajaților  direcțiilor de sănătate publică a fost votată doar în favoarea salariaților caselor de asigurări, nu și pentru angajații direcțiilor de sănătate publică, deși prin actul normativ PLx nr. 172 din anul 2023 si apoi prin Legea nr 250/2016, au fost rezolvate inechitățile salariale dintre cele două instituții, iar acest nou act normativ nu face decât să adâncească din nou discrepanțele salariale dintre cele două instituții, pe categorii de personal. Prin această măsură discriminatorie, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică vor rămâne din nou “Cenușăreasa sistemului public de sănătate”.

Angajaţii Direcțiilor de Sănătate Publică vor protesta, pe perioadă nedeterminată, la sediile Direcțiile de Sănătate Publică din țară. Totodată, în contextul protestului generalizat care vizează lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem şi faptul că salariile nu au mai crescut din 2018, sindicaliştii au anunţat că sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii(exemplu Spitale, Medici de familie), asigurarea cu medicamente şi materiale sanitare din Programele Naţionale de Sănătate pentru pacienţii cu HIV și TBC, vaccinarea obligatorie la copii conform Calendarului Național de Vaccinare, monitorizarea bolilor transmisibile, monitorizarea factorilor determinanți din mediul de viață și muncă, asigurarea procedurii de tratament în străinătate, asigurarea profilaxiei distrofiei la copii cu vârstă cuprinsă între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern prin administrare de lapte praf etc.

Amintim faptul că Direcțiile de Sănătate Publică acționează în situații de urgență, așa cum a fost PANDEMIA, unde coordonează serviciile de asistență medicală din teritoriu, organizează, coordonează și participă la asistență medicală în caz de calamități, epidemii, catastrofe și alte situații deosebite, organizează și răspund de pregătirea rețelei sanitare pentru apărare”.

11 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    În primul rând voi nu respectați pe cei care au nevoie de voi. Că s-a ajuns până acolo că inclusiv ziariștii se plâng de slaba comunicare. În acest moment constat doar că s-a mutat nemunca la intrare și vă trageți în poze. Imaginea inutilității. Bine zicea Lucovid când vroia să vă desființeze.

  2. Xpert86 Răspunde

    Bai voi ăștia de la DSP, oare știri că sunt alti bugetari care nu au primit creșteri salariale cât aveți voi și nu produceți nimic!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

  3. Xpert86 Răspunde

    Bai voi ăștia de la DSP, oare știti că sunt alti bugetari care nu au primit creșteri salariale cât aveți voi și nu produceți nimic!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮
    Sa va fie rușine aveți cele mai mari salarii după magistrati și tot nu va satura lăcomia!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬😡😡😡

  4. alex Răspunde

    Futwu-i in gura să-i fuwt de labwari escroci ce is. Se plâng de salariile lor de minim 5000 de lei net. Sunt acolo printre femeile din poza doar cu un amarat de liceu terminat,angajate pe pile și pe suwpt. Spagarii de top !!! Cand merg pe teren in “controale” i-si umplu plasele de la magazinele mici peste tot in judet,spagarii de la DSP

    • dodiq Răspunde

      din pacate chiar daca sunt de acord cu tine nu rezolvam nimic pana la alegeri.O singura intrebare foile a4 cu folie unde le-au cumparat sau sunt platite tot de noi din buget

      • Glami Răspunde

        Un top de hartie costa 12 Roni = 500 coli.
        Cu ocazia asta, din bugetul tarii s-au furat 12 Roni. Faliment total. Nu stiu ce se v-a face, singura solutie , de la U.E. credit de 4-5 miliarde de euro.

        • @Glami Răspunde

          Acum urmeaza sa ne specifici unde este un top de hartie 12 RON. Ca iti zic eu ca e minim dublu pretul. Faptul ca ceva este mai ieftin nu inseamna ca poti arunca cu ea pe geam.

          • Dodiq

            Nu conteaza cat costa ,de unde e unde a fost copiat xeroxat pe banii cui ASTA E INTREBAREA

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Glami…zimi ca esti bujetar care se deacurva pe la locu de munca fara sa spui ca esti bujetar care se “descurca” de la locu de munca. Topul de A4 a trecut de 20 de lei de peste un an de zile. Dar mersi ca ai adus un argument in plus desfiintarii acestui cancer care este dsp-u.

  5. Pop Răspunde

    Va rog oameni buni, uitati-va la reviewurile care le-au primit pe Google Maps (Direcția De Sănătate Publică Satu-Mare, Strada Avram Iancu, Satu Mare) sa vedeti acolo plangerile oamenilor si modul in care sunt tratati. ACESTI INDIVIZI VOR MARIRE DE SALAR. Incredibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.