Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Atenţie la artificii! Patru presoane au dosare penale, făcute la intrarea în ţară

Atenţie la artificii! Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, la intrarea în țară, în mai multe autoturisme, diferite cantități de materiale pirotehnice pe care patru cetățeni români au încercat să le introducă în țară în mod ilegal. În toate cele patru cazuri persoanele sunt cercetate pentru faptele săvârșite, iar materialele pirotehnice au fost ridicate de către polițiștii de frontieră.

Vineri, 29 decembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român în vârstă de 41 de ani, din județul Botoșani. Acesta conducea un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Germania. La controlul de frontieră, poliţiştii au descoperit, în bagajele personale ale bărbatului, 28 bucăți de materiale pirotehnice, a căror valoare se ridică la 430 de lei. Șoferul a declarat că a cumpărat produsele dintr-un magazin din Germania și erau destinate uzului personal.

Câteva ore mai târziu (în jurul orei 01.30), în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România un alt cetățean român, în vârstă de 25 de ani, din județul Satu Mare. Acesta se întorcea din Austria, de unde a adus șase bucăți de materiale pirotehnice, în valoare de 300 de lei, pe care a încercat să le introducă ilegal în România.

La scurt timp, un alt cetățean român, în vârstă de 33 de ani, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în țara noastră, având în bagajele personale 12 bucăți de materiale pirotehnice, a căror valoare se ridică la 80 de lei. Tânărul cumpărase bunurile dintr-un magazin din Germania și a încercat să le introducă ilegal în România.

Două ore mai târziu, un al patrulea caz de același fel a fost înregistrat pe sensul de intrare în țara noastră la PTF Petea. La controlul de frontieră s-a prezentat un cetățean român în vârstă de 48 de ani, în mașina căruia poliţiştii au descoperit 284 bucăți de articole pirotehnice, a căror valoare se ridică la 1.250 de lei. Și acesta a declarat că a cumpărat materialele dintr-un magazin din Germania.

În toate cele patru cazuri, articolele priotehnice, în valoare totală de 2.060 lei, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră sătmăreni, iar persoanelor le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și tentativă la contrabandă calificată.

Sursa: Poliţia de Frontieră

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    Presoane sau prezoane? Sau persoane?
    Greu acest limb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.