Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Atenție, șoferi! Recomandările poliției pentru circulația în siguranță pe timp de iarnă

Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece, iar meteorologii au anunțat o înrăutățire a vremii, polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor, să manifeste maximum de prudență.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vă recomandă:

  • Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.
  • Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.
  • Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.
  • Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • În cazul, în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor.
  • Păstrați, în mers, o distanță suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiții de siguranță.
  • În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile, sub formă de lapoviță sau ninsoare, precum și vântul puternic pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstrați calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.