Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Centralele de apartament pe gaze vor fi interzise în România. Directivă UE

Toate centralele de apartament pe gaze trebuie eliminate, arată o directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene. Documentul prevede încurajarea continuă a trecerii de la combustibilii fosili pentru încălzirea locuințelor și clădirilor publice, la energia solară.

Directiva, deja adoptată de Parlamentul European, fixează termenul limită pentru utilizarea centralelor individuale pe gaze în statele membre ale Uniunii Europene la anul 2040. Această măsură reprezintă un pas semnificativ în direcția eficienței energetice și a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

,,Comisia salută acordul provizoriu la care au ajuns astăzi Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE. Directiva consolidată privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) va sprijini eforturile UE de decarbonizare a clădirilor în întreaga Uniune. Acesta este un domeniu în care impactul concret al ofertei ecologice europene va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, în locuințele și la locul de muncă, și le va reduce facturile la energie. De asemenea, acest acord va stimula independența energetică a Europei, în conformitate cu Planul REPowerEU, și va constitui un argument comercial puternic în favoarea unui sector al clădirilor mai puțin poluante în UE”, arată Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

19 comentarii

  1. gigi Răspunde

    No la asta sunt tare curios. Mai ales că nu-i văd ce capacități se pot pune în aplicare, adică practic că teoretic am văzut cum merge și program casa verde.

    • Un om Răspunde

      O alta mare aberatie a UE !!! ( Fun Roexit )

      • Denis Răspunde

        Alt idiot 😅daca vrei sa ieși din uniunea europeană mergi in Rusia, si ai să vezi ce frumos e 😅 așa că… continuă să sugi măciuci rusești

  2. Golf Răspunde

    Oare proprietatea privată când va fi scoasă în afara legii? Sau o să ne convingă să ne vindem mașinile și proprietățile după ce vor crește impozitele și taxele la nivele aberante?

    Mașini electrice, microcentrale electrice, camioane electrice, ăștia au descoperit vreo sursă de energie electrică de care nu am auzit? Nu mai vorbesc de rețeaua electrică care trebuie înlocuită pentru a suporta astfel de consumatori.

    • Alex Răspunde

      Proprietatea privata este doar o iluzie in Romania.
      Platesti anual impozit pe orice proprietate proprie privata, inseamna ca numai te lasa sa crezi ca e al tau, de fapt e al Statului, tu o ai doar in “lizing”. Daca nu platesti, ti-l executa.

    • Ciuciu Răspunde

      Păi nu ai auzit de marele plan din Davos? “Nu vei detine nimic si vei fi fericit.” Intimitate nici atat. Vezi: https://youtu.be/vJYaXy5mmA8?si=ePIWCG5nDXEpDr7Z

    • Ass Răspunde

      Au facut o centrala pe baza de fuziune atomica care ar trebui sa fie functioala pana in 2025 , prin Franta. Va fii capabila sa furnizeze energie pentru toata Europa, dar pun pariu ca preturile vor urca pe motiv ca a fost costisitoare constructia ei .

  3. Beny Kira Răspunde

    Centralele de apartament poluează aeru

  4. Soso Răspunde

    Iar puneti botu la UE…Dupa ei ar trebui sa stam in corturi si sa nu mai avem nimic…! Sa imi de-a UE bani de centrala !

    • Alex Răspunde

      Da o mUE nu vrei să-ți de-a UE???

      • Ro Exit!!! Răspunde

        Ne-am săturat de toate directivele UE care distrug națiuni și popoare!!! Imigranți fără număr, ajutoare pentru Ucraina, Educație pro lgbt, anticrestinism, pro-avort, îndobitocirea copiilor, direcționarea alimentației către consumul de lăcuste, gândaci și viermi și distrugerea zootehniei, minciuni și propagandă falsă climate change etc. etc.

  5. mnah Răspunde

    Văd că unii nu se potolesc și vor să genereze o criză cât mai mare. Pentru așa ceva nu sunt soluții tehnice fiabile pentru marea majoritate a oamenilor. Dacă liberalizarea forțată a pieței de energie electrică nu a fost îndeajuns atunci hai să încercăm altfel. Cam asta se întâmplă. Indiferent, asta nu este în beneficiul omului de rând iar rezultatul va fi o debandadă totală. Dar mnoah UE am vrut, neomarxism agresiv am căpătat.

  6. Nae Răspunde

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  7. Hai bai Răspunde

    Asta ar insemna sa trecem toti pe centrale electrice ? Ok..! Da cine o sa schimbe toate cablurile din blocurile ceausiste? Cine pune problema inlocuirii instalatiilor electrice ? Aluminiu nu e conform de muuulllt .. de unde atata sarma de cupru ? Si cine sa le inlocuiasca? Mai bine o “futi pe muma-ta” decat sa spargi peretii in blocurile din cartierele romaniei …! Asa ca sa se mai gainseasca UE la sau sa se gandeasca serios consiliile locale si sa faca bine sa angajeze firme sa faca treaba asta din impozitele pe care le platin an de an pe apartamentele “noastre “..!!

  8. Fizics Răspunde

    Gazul metan ars polueaza cel mai putin….o masina pe gaz cu motor de 1000 cmc polueaza sub una electrica full ,daca se ia in considerare cea produsa la fabricarea curentului in mix

  9. Galatasarai Răspunde

    La noi nu contează nimic. Important e să facem totul cum zice u e . Da să trăiți.

  10. kati Răspunde

    sclavii BRUXELULUI ne numim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.