Ultima actualizare: azi, 19:26

Locale

FOTO. Inundații în Satu Mare. Apa a intrat în curțile oamenilor, au intervenit pompierii

Inundații în Satu Mare. Apa a intrat în curțile oamenilor, iar pompierii au intervenit de urgență în mai multe zone, inclusiv la spitalul din Bixad, acolo unde apa a pătruns în curtea unității.

Ce spun pompierii:

În data de 1 decembrie, până la această oră, 37 de pompieri militari  au acționat cu 13 mijloace de intervenție pentru evacuarea apei din curțile a 10 gospodării, o unitate comercială și o unitate spitalicească. Pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă a fost solicitat sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitățile Bixad, Ardud, Valea Vinului, Vetiș, Odoreu, Beltiug, Turț. Pentru  prevenirea și diminuarea efectelor fenomenelor hidrologice periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș ” al județului Satu Mare recomandă sătmărenilor respectarea următoarelor măsuri:

În cazul când inundaţia vă surprinde acasă:

  • asiguraţi ferestrele astfel încât să nu fie sparte de vânturi puternice, de apă, de obiecte care plutesc sau de aluviuni;
  • evacuaţi animalele şi bunurile de valoare în locuri de refugiu, dinainte cunoscute;
  • încuiaţi uşile casei şi închideţi apa, gazul şi instalaţiile electrice.

Dacă inundaţia este iminentă procedaţi astfel:

  • mutaţi obiectele care se pot mişca în partea cea mai de sus a casei, deconectaţi aparatele şi împreună cu întreaga familie deplasaţi-vă spre locul de refugiu dinainte stabilit (etaje superioare, acoperișuri, înălţimi sau alte locuri situate la înălțime) care nu pot fi acoperite de nivelul cotelor maxime ale apelor.

 

Un comentariu

  1. Black Răspunde

    O porțiune de drum a fost inundată și pe Dorobanților. Baiul mai mare e digul găurit pe ambele maluri în centru, dar sper ca e monitorizată situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.