Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Peste 40.000 kg de haine și pantofi oprite la vama Petea. Urmau să ajungă la săracii din Satu Mare

Peste 40.000 kg de haine și pantofi oprite la vama Petea. Urmau să ajungă la săracii din Satu Mare. În perioada 01-19.12.2023, comisarii CJPC Satu Mare la solicitarea Poliţiei de Frontieră au desfăşurat acţiuni de control in frontiera Petea, pentru verificarea mai multor transporturi de articole uzate – articole textile, articole de încălţăminte, mobilier, saltele, produse de uz casnic, etc., destinatar fiind Asociatia Fiecare Suflet e Pretios din județul Satu Mare, și alte asociații din România.

Ţările de origine ale produselor sunt: Germania,Franta,Olanda si Spania,

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, în conformitate cu prevederile HG 163/2007, coroborat cu prevederile Legii 245/2004 precum şi ale Regulamentului (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European și al Consiliului privind supravegherea pieței și conformitatea produselor neputând fi considerate produse sigure, astfel că nu a fost autorizată punerea pe piaţă a cantităţii de circa 46.500 kg articole uzate în valoare de aproximativ 65000 lei.

 Comisarii CJPC Satu Mare vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și așa cum am demonstrat în ultimele zile nu vor permite intrarea pe teritoriul României a produselor care nu respectă prevederile legale în vigoare şi care pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea sau interesele economice ale consumatorilor.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul acţiunilor de control”, transmit comisarii CJPC Satu Mare.

                                         

Un comentariu

  1. Gabor McPalinka Răspunde

    Napoi visza la Mongolia, pardon scuzatz la hungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.