Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Mămică din Satu Mare, cu fetița internată la Spitalul Județean: ,,Sunteți balsam de pus pe rană. Mulțumesc!”

O mămică din Satu Mare, cu fetița internată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, a povestit, pentru PortalSM, experiența pe care a avut-o pe secția de Terapie Intensivă a unității. Fetița a fost internată înainte de Crăciun, iar mama micuței a ținut să mulțumească întregului personal medical pentru modul în care a avut grijă atât de cea mică, cât și de ea ,,Sunteți balsam de pus pe rană”.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de sătmăreancă:

,,E marți, 19 decembrie, iar secția de care am auzit atâtea lucruri urâte, devine noul nostru “cămin” pentru următoarele zile. Să fii departe de ai tăi în perioada Crăciunului e dureros, dar să îți vezi copilul depinzând de fiecare fărâmă de oxigen, e sfâșietor. Ajungi să nu mai fugi după cadouri, ci sa urmărești fiecare licărire de speranță. În această secție, am văzut cum minunile se săvârșesc prin aripi de îngeri… în halat.

Mulțumesc, dragă asistentă, pentru halatul călduros oferit de pe umerii tăi in dimineața răcoroasă de pe holul din fața CT-ului; îți mulțumesc pentru umerii calzi pe care am plâns atât de mult, Claudia- psih. Ildiko, mulțumesc pentru elasticul de păr dat din părul tău fără să stai pe gânduri, știind câtă nevoie am de el. Mulțumesc pentru turta dulce, fursecuri si pentru grijă, Bogdan – asistent. Fiecare gest, indiferent cât de banal vi s-ar părea, a fost notat pe paginile sufletului meu. Mulțumesc pentru răbdarea si bunătatea cu care mi-ați explicat tot ce se întâmplă, tot ce se dorește dar și la ce ne putem aștepta, d-le Dr. Bogdan Arpășteuan! Mulțumesc întregii echipe de pe secția Terapie Intensiva Satu Mare. Ați dat dovadă de devotament, dăruire, de profesionalism. Începând cu medicii, asistentele, infirmierele, ne-ați acordat atenție si implicare!

Voi nu sunteți oameni, sunteți balsam de pus pe rană. Mulțumesc pentru fiecare zâmbet împărtășit când monitorul era generos cu noi, pentru că mi-ați înțeles bucuria strigată pe coridoare când saturația era incredibilă si pentru fiecare urlet de durere când simțeam că sunt neputincioasă în fața bolii.

Dragi părinți, aveți grijă de puii voștri, iar când nu mai puteți, predați-i cu încredere în brațele acestor îngeri păzitori în halate!

Mă înclin,

Semnat: Ilinca (4 ani) și MAMA!”

 

19 comentarii

  1. sp Răspunde

    Oamenii sunt lamuriti de ce si cum pe la spital. Eu inteleg ca vreti sa dregeti neaparat busuiocul dar deja devine penibil. Daca tot povestim povesti nemuritoare atunci hai sa intram in detalii si hai sa vedem cum au procedat eroii astia in cazul unou copil minor suspect de epilepsie la care au zis ca este liber la CT peste 5 luni??? Aud ceva? Ca vedeti voi nu cred ca exista vreun medic care are curajul sa puna diagnostic si implicit tratament fara CT! Si ghici ce s-a intamplat? Hai sa va zic. Parintii s-au prezentat la un laborator privat unde acel CT s-a facut ziua urmatoare fara programare doar un simplu telefon, bineinteles contra cost. Aproape 500 RON a costat. Pretul e de acum 6 ani. Deci daca in cazul unui minor care face crize la scoala acel CT nu e urgenta si lasa copilul practic fara tratament cateva luni atunci ce este urgenta???? Atentia, copilul a fost dus cu salvarea prin apel la 112 inregistrat la urgenta. Dupa care dupa o noapte si administrat cu calmante ziua urmatoare a fost externat. Familia nu a cerut asta! Asa ca degeaba va parfumati. Doamna sa zica bogdaproste si sa-si faca cruce ca a fost servit asa. Daca aveti careva curajul sa ma contraziceti mai vin cu astfel de cazuri. In momentul in care inclusiv medicii satmareni cauta sa se trateze in alte parti cred ca spune destul. Va doresc sa nu aveti nevoie de ei. Sunt la ani-lumina distanta fata de ce ar trebui sa fie.

    • .... Răspunde

      Să-i …. lui ciuca și ciolacu care nu aloca bani destui pentru analize. Ia pune mana de citește, la niste mari spitale din țară au alocat doar 300(trei sute de lei) pentru toată luna Decembrie! Ia caută 300 lei Bagdasar Arseni și o să găsești Hater-ule

      • sp Răspunde

        Pentru partea umana asta nu e scuza. Asa ca swgi pwla tu, dar una mare de cal. Nu ma provoca ca daca ma enervez incep sa dau exemplu cu nume si prenume si nu eu voi iesi sifonat din situatie. Cu partea aia de mesianism, comportament demiurgic este problema. Si culmea asta apare frecvent si la asistente. Ce crezi de ce am avut mortalitate peste media pe tara pe vreme de pandemie?

        • . Răspunde

          Ramai in …. goala dacă dai nume și prenume fara dovezi! Nu medicii aloca fonduri idiotule

          • sp

            Nu stau sa justific aici ca nu e proces public. Stai linistit ca sunt dovedite in favoarea mea. Nu ca asta m-ar incanta pentru ca ce s-a petrecut a provocat daune iremediabile. Nu e vorba de alocare de fonduri idiotule. E vorba de partea umana, de comportament. Nu totul se rezuma la bani.

  2. Mirela Răspunde

    Mda…dumneavostra vorbiti de o experienta de acum 6 ani si si aia extrem de indoielnica din punctul meu de vedere. Hateri vor fi cat cerul si pamantul vor exista. Pana una alta felicitari spitalului si sectiei…e greu de rumegat pt unii stirea pozitiva, de inteles acea categorie de persoane, trebuie sa existe, asa a facut Dumnezeu pamantul. Sanatate la toti si an nou feticit

    • pentru trollul Mirela Răspunde

      Sa te vad asa pe persoana fizica daca e vorba de tine si se da din umeri plus de asta te si trimite la privat. Atentie, este vorba de pacient internat din UPU. Nu dau date ca nu-i e locul aici. Dar exista un dosar gros de tot si cineva pe subiect a transpirat din greu. Ca tu @Mirela nu crezi e fix problema ta. Restul comentariului ramane absolut valabil si pentru tine. Spre binele tau sper sa nu experimentezi pe propria piele. Am mai multe malpraxisuri dovedite pe seama lor. Si nu sunt reclamagiu de felul meu dar cand e vorba de sanatate si cand e vorba de greseala medicala clara nu cred ca ai tacea. Sunt multe de zis.

    • sp Răspunde

      @Mirela, trist este că nu multe s-au schimbat de atunci. Iar referitor la cazul concret nu vreau să reproduc cele spuse de doctorița din Tg.Mureș care a pus diagnosticul corect referitor la diagnosticul cu care s-a trimis bolnavul acolo. Nu de alta dar nu suportă hârtia. Și nu era vorba de un medic de aici erau mai mulți pomeniți după nume. Dar sunt sigur că se știe asta.

  3. H&R Răspunde

    Vara asta am ajuns ai eu la UPU SM. Nu pot sa zic ca s-au miscat rapid, desi era cazul, dar de doctorita care m-a tratat, numai laude. Deci se poate.

  4. blablabla Răspunde

    Vara asta am ajuns si eu la ei la UPU din cauza ca cei din salvare nu au putut sa faca un lucru elementar. Apoi m-au tinut la UPU aproape o ora pentru ca trebuia sa coboare un medic jos de pe sectie ca acolo nimeni nu vroia sa faca ceva elementar. Ca cica sa astept doctorul. Adica sa pui la loc un maxilar dislocat, pentru asta m-au dus. Toata manevra nu este nici 5 secunde. Apoi doctorul m-a transformat in manechin, material didactic ca sa nu fie nevoie data viitoare ca sa fie chemat jos. Cam asta este competenta la unii. Si pe salvare am primit “multumiri” ca de ce nu spun daca iau alte medicamencte etc. Asta cu maxilarul dislocat. No sa incerce cei care ii aplauda sa vorbeasca asa!

    • ... Răspunde

      Trebuia să iei o sculă mai mica in gura, dar tu ai vrut de negru

      • ... Răspunde

        Iar te simți mai îndeplinit dacă scrii tâmpenii sub nickul meu? Îți doresc multă sănătate ca să nu ai nevoie de ei. Că de vei avea vei afla cam unde e problema. Și să știi că nu o să-ți placă. Și vrei să-mi spui ce ai cu omul ăsta???? După tine dacă cineva să zicem suferă un accident în casă atunci el este de vină??

    • .... Răspunde

      Cine ti-a dislocat maxilarul?

      • blablabla Răspunde

        Nu ca ar fi treaba ta dar la mine sare din loc destul de usor. Trebuie sa fie ceva defect la articulatii. Asa cum sunt din aia la care le porneste sangele din nas fara sa se fi lovit acolo. Dar stai linistit ca dupa faza asta m-am enervat si am invatat sa-l fac singur la loc. Nu cred ca asta nu se preda ca elemente de baza la o interventie cum se pune la loc daca am invatat si eu fara sa am scoala din domeniu. Asta era ideea. Adica au trecut pe langa mine vreo 40 de oameni la UPU (da cel putin atatia sunt deodata care plimba hartiii si aproba[ri de la o mas la alat) dar nimeni nici macar u m-a b[gat in seam o ora! Refuz sa cred ca din aia macar unul nu avea habar ce trebuie facut. Mori cu zile dintr-o treba simpla. Bine, de la asta nu dar cam asta e comportamentul. Doamna Dumnezeu asistenta, domnul Dumnezeu brancardierul. Cu cat mai mic in functie cu atat mai mari pretentiile.

  5. Vasy Răspunde

    Propaganda ieftina dar sa va fereasca toti sfintii sa ajungeti la UPU ca atunci vedeti realitatea…. nervi, tipete, aroganta si indiferenta maxima…

      • ... Răspunde

        Oricxe părere de-a ta te rog să dezvolți sub nick-ul tău și nu sub al meu. Nu ești nici mai autentic și nici mai credibil dacă te folosești de nick-ul altora. Doar dovedești că ești limitat intelectual, fără argumente și un fricos.

  6. Vasy Răspunde

    Îmi place să iau mwie gratis, oricum sunt singur pe lume, cine sa stea cu un frustrat priceput la toate ca mine

  7. blablabla Răspunde

    @Beny Kira. Nu ca ar fi treaba ta dar la mine sare din loc destul de usor. Trebuie sa fie ceva defect la articulatii. Asa cum sunt din aia la care le porneste sangele din nas fara sa se fi lovit acolo. Dar stai linistit ca dupa faza asta m-am enervat si am invatat sa-l fac singur la loc. Nu cred ca asta nu se preda ca elemente de baza la o interventie cum se pune la loc daca am invatat si eu fara sa am scoala din domeniu. Asta era ideea. Adica au trecut pe langa mine vreo 40 de oameni la UPU (da cel putin atatia sunt deodata care plimba hartiii si aproba[ri de la o mas la alat) dar nimeni nici macar u m-a b[gat in seam o ora! Refuz sa cred ca din aia macar unul nu avea habar ce trebuie facut. Mori cu zile dintr-o treba simpla. Bine, de la asta nu dar cam asta e comportamentul. Doamna Dumnezeu asistenta, domnul Dumnezeu brancardierul. Cu cat mai mic in functie cu atat mai mari pretentiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.