Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

MOBILIZARE. Saci cu nisip pe dig la Crasna! COD ROȘU de viitură

Prefectul Radu Roca și subprefectul Altfatter Tamas, alături de primarii din Craidorolț și Moftin, Daniel Balog și Gheorghe David, s-au deplasat în această seară la Craidorolț pentru a verifica situația creată de viiturile anunțate pe râul Crasna în contextul avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor Angajații .

La fața locului reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare și ai ISU Sau Mare intervin preventiv pe digurile și la supraînălțările de pe râul Crasna, în localitatea Craidorolț. În cadrul acestei acțiuni, se folosesc saci cu nisip și utilaje. De asemenea, la fața locului este pregătit un dig gonflabil pentru a fi utilizat în caz de necesitate.

Râul Crasna este sub Cod roșu de inundații până vineri, la miezul nopții. Astăzi, la ora 19.00, cota râului era de 600 de centimetri. Toate cursurile de apă aflate sub avertizarea hidrologică emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor sunt monitorizate permanent de către specialiștii de la Apele Române.

Prefectul Radu Roca a solicitat specialiștilor de la Apele Române să monitorizeze digurile din zona Craidorolț pentru a nu apărea fisuri și de asemenea a cerut o bună conlucrare cu reprezentanții UAT-urilor. Altfel, Drumul Județean 195 A, este inundat între localitățile Ghirișa și Giungi, județul Satu Mare, ca urmare a reversării râului Valea Maria. S-a luat măsura restricționării traficului între localitățile Ghirișa și Giungi.

De asemenea, DJ 195 A este parțial inundat între localitățile Căuaș și Ady Endre, respectiv o bandă de circulație, ca urmare a reversării apei de pe un teren viran. Situația este monitorizată de către efective de poliție aflata la fața locului.


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. Pe apa Iordanului Răspunde

    Mulțumim prefectului că a mers acolo. Cred că ieșea rău bine dacă nu mergea. Treceau apele peste dig. Jumătate din poze sunt cu domnul prefect, slavă ție mamă natură și tată PSD că ne-ai procopsit cu el, aftfel ne luau apele pe toți. Si-asa ne-au trecut sudorile. Situația încă nu este clară, tanti Crasna e pe roșu, îi dorim prefectului să rămână acolo, pe dig, până trece urgia.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      …. eventual îl punem dacă e musai dop la breșă.😮😉

      • Ionel Răspunde

        O echipă închegată, omogenă, compactă, se poate afirma chiar extraordinară (par a se înțelege doar din priviri – ca Hagi și Raducioiu) la comanda județului, respectiv domnii prefecți Roca si Alfatter. Lipsește directorul de cancelarie, un OM deosebit, extraordinar, domnul Iancu. Sperăm că nu s-a inecat. Oricum, foarte bine! Bravo celor doi prefecți, o altă dovadă că PSD și UDMR lucrează împreună, pentru binele nostru, al tuturor sătmărenilor!

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Ăsta ce ai debitat cred că a vrut să fie un pamflet, nu?

        • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

          Cel mai fain e cand antrenorul jucator Ciolacu lanseaza mingea in adancime de la capitala si atacantul-prefect musca mingea si inscrie din orice pozitie. 😉

  2. Satmareanul2 Răspunde

    Cine este cel din ultima poza, care stă cu spatele, în remorcă? Cel fară curea, care ne arată, în aproape toată splendoarea sa, o jumătate de…???

  3. ghita Răspunde

    Partea aceea de la pod si curba ce urmeaza este vulnerabila de cand este lumea. La fel domanesti. La fel in tasnad cand mergi spre strand(la tigani), la fel cand cobori in ardud de la biserica, la fel in ratesti. Frectii la picior de lemn, anif-ul plin de sri-sti nu lucreaza.

    • 😮😮🤢😵 Răspunde

      Ne pare rău că pe timpul intervenției pe timp de noapte nu am putut să ne îngrijim să ne prezentăm ca la o defilare de la Prada, Gucci ori Dior. Sau ca la premiile Oscar. Pe data viitoare promitem. Dar să nu te superi că țoalele vor costa mai mult decât intervenția! Bine? Ce suflet gingaș au unii pe aicea! 😮😮😮😯😯🤨 Pomenești că la ora la care comentai te plictiseai, nu? No ia du gunoiul repejor la ghenă că miroase bucătăria deja. 😵

    • 😮😮🤢😵 Răspunde

      Răspuns pentru plictisitul de Satmareanul2.

  4. Dacus Răspunde

    Legislatia din Hu este simpla ,….: inaltimea digurilor trebuie sa fie egală cu marimea maxima atinsa de apa + 1 metru…..asa surprizele vin foarte rar….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.