Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

O nouă tradiție: retragerea cu torțe a început de la cel mai nou monument din Satu Mare 

Retragerea cu torțe de 1 Ziua Națională în municipiul Satu Mare a marcat o premieră: ceremonialul a început de la Monumentul Biserica și Armata Română. Directorul adjunct al Muzeului Județean Satu Mare, Daniela Bălu, speră că va deveni o tradiție.

Interesant este faptul că propunerea a aparținut primarului Gábor Kereskényi. Până anul trecut, retragerea cu torțe a început în Piața 25 Octombrie.

,,Pentru prima oară în istoria Sătmarului, ceremonialul militar de retragere cu torțe a început de la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului – Monumentul Biserica și Armata Română. Nădăjduiesc să devină o tradiție, continuată de generațiile viitoare! Mulțumesc domnului locotenent colonel Gheorghe Balazs, comandantul Garnizoanei Militare și a Centrului Militar Județean Satu Mare, Coralei preoților sătmăreni, și tuturor celor ce nu le-a fost frică de necontenita ploaie, participând la eveniment cu bucurie. “Tu să pui cărămidă sfântă în sufletul fiecărui român, și lasă, că vine Dumnezeu, și pune mortarul !” – Arsenie Papacioc. Să ne ajute bunul Dumnezeu să trăim într-o Românie, așa cum o visăm!”, a scris Daniela Bălu pe o rețea de socializare.

4 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Retragerea cu torte era mai mișto!

  2. Irimuș Răspunde

    Nu a fost ideea lui Cozma ? Să fie anulată!

  3. Balint Răspunde

    Extraordinar! Vă bateți joc?! O mizerie de știre! Care este sursa informației?! Cum ați tras concluzia cu primarul?! Mai citiți o dată textul! Este clar, a plecat de la comandantul garnizoanei, Balazs!

  4. Ilie Răspunde

    Vezi că e a doua…premiera😂, au mai plecat de acolo și la 25 octombrie, tot cu torțe…😂😂😂. Era și kereskenyi pe acolo, vestit promotor înflăcărat al edificării de monumente dedicate națiunii române, dar era mai discret, îmbrăcat în verde, într-o o tufa. Verde. Canta o arie de Verdi (pe care au interpretat-o unii drept propunere)😁.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.