Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Ploile cauzează probleme la Satu Mare. Curți pline cu apă în cartierele Sătmărel și Balta Blondă

Pe timpul codului portocaliu de precipitații abundente, până la această oră, prin apel la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare a fost alertat să intervină în următoarele situații:

Evacuarea apei pluviale din curțile a 5 gospodării, 3 din municipiul Satu Mare și 2 din localitatea Valea Vinului unde pentru gestionarea situației de urgență a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Vinului.

Totodată, pompierii Detașamentului Satu Mare au intervenit timp de mai multe ore pentru a evita colmatarea rigolelor și a podețelor, în localitatea Valea Vinului și în municipiul Satu Mare pe strada Bujorului, prevenind astfel afectarea gospodăriilor și a anexelor gospodărești.

În scopul avertizării și protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro – Alert, iar pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile vizate de coduri sunt pregătite să intervină la solicitări, fiind transmise atenționările și avertizările hidrometeorologice către comitetele locale pentru situații de urgență. A fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului pentru monitorizarea permanentă a evoluției fenomenelor hidrologice.

În aceste momente, se intervine la degajarea apei din mai multe curți ale cartierului Sătmărel și localitatea Balta Blondă.

Situația este în dinamică. Nu a fost necesară evacuarea populației.

Foto cu scop ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.