Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Polițist din Negrești-Oaş condamnat. A falsificat semnături pentru a închide un dosar

Un polițist din Negrești-Oaş a fost condamnat în această săptămână, după ce a fost găsit vinovat de falsificarea a șase semnături pentru a închide un dosar penale. Practic a semnat în locul unei reclamante şi a unor martori.

Potrivit informațiilor PortalSM, în perioada 10.10.2021 – 27.01.2022, polițistul a manipulat documentele oficiale pentru a crea impresia că persoanele vătămate au retras plângerile prealabile, în timp ce, de fapt, aceste acțiuni erau complet false. În calitate de organ de cercetare penală al poliției judiciare, acesta a contrafăcut semnăturile pe șase documente de tip “Proces-verbal de aducere la cunoștință a drepturilor și obligațiilor persoanei vătămate” și “Declarație de persoană vătămată”.

Polițistul a recunoscut că a falsificat documentele pentru a “soluționa” cât mai multe dosare penale aflate în lucru. La momentul faptelor, acesta avea calitatea de funcționar public și organ de cercetare al poliției judiciare.

Dosarul a vizat o plângere depusă de o femeie, cu privire la “tulburare în posesie”. Practic aceasta a decpus plângere că fratele lui a scos stâlpii unui gard şi l-a mutat unde a vrut. Femeia păgubită a precizat că nu are nicio pretenţie faţă de poliţist. Lucrurile au ieşit la iveală după ce femeia a descoperit că nu s-a întâmplat nimic cu plângerea ei, iar ulterior că dosarul a fost clasat.

Polițistul a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de fals intelectual.

2 comentarii

  1. Varu Răspunde

    La Negrești explodează petardele in curtea poliției,pe ei îi doare fix in p….la

  2. Vasy Răspunde

    Deci nu e grav sa falsifici… hai ca e bine, tot invatam cate ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.